Acasă Local Dolj Dascălii doljeni cer boicotarea examenelor naţionale

Dascălii doljeni cer boicotarea examenelor naţionale

Cadrele didactice care fac parte din Federaţia „Spiru Haret“ sunt de acord cu declanşarea grevei şi boicotarea examenelor naţionale, ca forme de protest faţă de problemele din sistemul educaţional.
Biroul Executiv şi Colegiul Liderilor Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute, hotărâţi să redeschidă protestele. „Am analizat situaţia din învăţământ şi problemele cadrelor didactice legate de pierderea locurilor de muncă, diminuarea veniturilor şi imposibilitatea obţinerii unor drepturi câştigate în instanţă, cu hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. În urma referendumului declanşat în judeţul Dolj, dascălii afiliaţi la «Spiru Haret» au optat în proporţie de aproximativ 80% pentru declanşarea grevei generale sau boicotarea examenelor naţionale“, a precizat Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret“ – filiala Dolj. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi că proiectul Legii Educaţiei Naţionale nu este supus dezbaterii publice decât după ce guvernul îşi va asuma răspunderea asupra lui. Sindicaliştii au mai hotărât continuarea acţiunilor de protest începute în 3 februarie cu pichetarea sediului Ministerului Educaţiei, dar şi continuarea protestelor la nivel european. „Vom trimite o delegaţie la Bruxelles pentru a solicita sprijinul comisarului din justiţie şi al celui din educaţie. Am cerut ajutor şi unui cabinet de avocatură pentru a ne reprezenta la CEDO“, a adăugat Lungulescu.
Cei mai afectaţi de protestele demarate de dascăli vor fi elevii de clasa a XII-a, care vor susţine între 19-29 aprilie evaluarea competenţelor digitale, sau cei de clasa a VIII-a, care vor începe pe 4 mai examenele naţionale de evaluare.

Exit mobile version