Dascălii doljeni cer boicotarea examenelor naţionale

Autori


Cadrele didactice care fac parte din Federaţia „Spiru Haret“ sunt de acord cu declanşarea grevei şi boicotarea examenelor naţionale, ca forme de protest faţă de problemele din sistemul educaţional.

Biroul Executiv şi Colegiul Liderilor Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute, hotărâţi să redeschidă protestele. „Am analizat situaţia din învăţământ şi problemele cadrelor didactice legate de pierderea locurilor de muncă, diminuarea veniturilor şi imposibilitatea obţinerii unor drepturi câştigate în instanţă, cu hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. În urma referendumului declanşat în judeţul Dolj, dascălii afiliaţi la «Spiru Haret» au optat în proporţie de aproximativ 80% pentru declanşarea grevei generale sau boicotarea examenelor naţionale“, a precizat Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret“ – filiala Dolj. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi că proiectul Legii Educaţiei Naţionale nu este supus dezbaterii publice decât după ce guvernul îşi va asuma răspunderea asupra lui. Sindicaliştii au mai hotărât continuarea acţiunilor de protest începute în 3 februarie cu pichetarea sediului Ministerului Educaţiei, dar şi continuarea protestelor la nivel european. „Vom trimite o delegaţie la Bruxelles pentru a solicita sprijinul comisarului din justiţie şi al celui din educaţie. Am cerut ajutor şi unui cabinet de avocatură pentru a ne reprezenta la CEDO“, a adăugat Lungulescu.


Cei mai afectaţi de protestele demarate de dascăli vor fi elevii de clasa a XII-a, care vor susţine între 19-29 aprilie evaluarea competenţelor digitale, sau cei de clasa a VIII-a, care vor începe pe 4 mai examenele naţionale de evaluare.


Comenteaza acum

10 Comentarii

 1. .. said:

  i-au votat partidul mogulului suprem,base,reales,s a sufere cel mai mult profii.

 2. kmass said:

  Daca profii astia nu-si vad de treaba, o sa-i bata lumea pe strada. Eu sunt satul sa platesc impozite si taxe pentru ca sa-si ia ei lefurile care nu sunt chiar asa de mici. La particular esti frecat de ia dracu pentru 10-11 milioane pe luna, muncesti cu frica 10-12 ore pe zi, mai vii si sambata, si duminica uneori, ca altfel iti pierzi painea. Ei muncesc 2-3 ore pe zi, cu greve si proteste cu tot si nu le mai ajunge. Una-doua fac profesorii greva.

 3. GARDA DE FIER said:

  Dreptate au si domnii profesori , dar din toata tarasenia asta , tot copii pierd ,

 4. Tache, că Lache doarme la ora asta said:

  Şi va fi o delegaţie formată numai din activişti sindicali. Vor vedea ce e prin Bruxelles, mai fac ceva cumpărături, mai văd o piaţă, o catedrală (aşa de kiki, că toţi sunt credincioşi ca neica Iliescu), că la Parlamentul European n-o să-i primească nimeni (şi ei ştiu asta). Bine că nu avem instituţiile în vreo insulă exotică. Ar fi fost mare aglomeraţie de lideri sindicalişti care vor binele poporului.

 5. madalina said:

  pentru nr.2
  nu vorbi daca nu cunosti
  Profii nu au doar 2 -3 ore pe zi;
  orele la clasa cu 28 de copii care stau cu telefonul in mana si nu sunt interesati de scoala , care nu stiu sa vorbeasca , nu sunt educati de parinti , sunt doar 50% din activitate.
  Sunt multe alte cerinte :serviciul la cancelarie ,olimpiade -sambata , concursuri , simpozioane cu taxa de inscriere,la toate acestea trebuie sa participe ca altfel nu iau calificativ bun la sfarsitul anului
  .

 6. elena said:

  ok dar cu meditatiile cum ramane ? in momentul cand vor plati impozite si pt meditatii,atunci sa emita pretentii la mariri de salarii.

 7. pff said:

  is super bogati cei care fac meditatii.au practic salarii europene.iar cand un copil nu-si respecta profesorul,inseamna ca n-are pe cine,n-am vazut profesor ca lumea care sa nu faca ordine in clasa,nu exista asa ceva.

 8. adi said:

  DE ce nu vii tu draga d-na sa faci ordine? Vad ca te pricepi doar la comentarii.Noul proiect de lege prevede numai aberatii atat pentru dascali,cat si pentru elevi.Da,unii profesori fac meditatii si sunt de acord sa plateasca impozit.NU generaliza,daca nu ai habar!!!

 9. asterisc said:

  Școala și implicit, profesorii, sunt stimați doar în țările civilizate. Acolo fiecare știe ce are de făcut și își face datoria, altfel este sancționat prompt. La noi un derbedeu cum este sancționat? I se scade nota la purtare? Păi ăsta-i un titlu de glorie…

 10. TRACTOR said:

  Ba mancav-as nu mai vb de meditatii ca nu fac toti meditatii! Cine nu vrea nu face meditatii…da al de prost si se da de fite face*(aici ma ref la tov ELEVI)…ca daca ar casca ochii in clasa si nu l-ar mai fugi mintea dupa draci ar pricepe ….ca la cat s-a simplificat materia prost sa fi sa nu pricepi

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 16 martie 2010

Actualitate

» Infracţiunile economice au produs pagube de 4,5 milioane de euro
» 400 de voluntari rezervişti vor să se reîncadreze în MApN
» Ford poate pleca în orice clipă din Craiova
» Craiova: Şantier deschis
» Deficit al veniturilor încasate la bugetul judeţului Gorj
» Bugetele primăriilor din Olt, blocate
» Gorj: Pesediştii au schimbat eşalonul II înainte de realegerea lui Cârciumaru
» Dolj: Vremea a speriat comisarii Gărzii de Mediu
» Studenţii au suspendat temporar protestele
» Medicamente mai scumpe, de la 1 aprilie
» Fără forme legale, dar cu fişa de protecţie a muncii semnată
» Craiova: Dirigenţie cu deţinuţi
» Mehedinţi: Raze de lumină pentru nevăzători
» Grup de romi, ieşit la scandal în faţa Primăriei Podari
» Mehedinţi: Un iranian acuză poliţia de abuz

Local

» Abonament GdS cu noroc
» Clopote cu GPS pentru o catedrală nefinalizată
» A intrat cu maşina într-un stâlp de iluminat
» Striviţi după impactul cu un copac
» Opoziţia a boicotat revizuirea Constituţiei
» Ataşarea emoţională, benefică sau dăunătoare?
» Jucăria
» Studenţii, nemulţumiţi de reducerea numărului de burse
» Evenimente dedicate Zilei Mondiale a Apei
» Târgurile din Mehedinţi, luate la puricat de inspectorii DSVSA
» Craiova, oraşul bolnavilor

Dolj

» Dascălii doljeni cer boicotarea examenelor naţionale

Gorj

» Vacanţe la preţ redus

Sport

» „Adevărul“ doare la Pandurii
» Ilie Balaci, pe DVD
» Tot la retrogradare suntem
» Mark Wotte: Putem câştiga meciul de la Bistriţa
» Scurte ştiri
» Patru olteni, la All Star Game
» Trei judoka din Bănie, medaliaţi
» Glogogeanu şi Zărnescu, pe val
» Petrică Stancu, demis a doua oară
» Energia a trecut de Steaua
» Oltchim tinde spre perfecţiune

Bani & Afaceri

» Dispută pe ridicarea maşinilor
» SIF Oltenia vrea să dea dividende de 11,3 milioane de euro
» Vlădescu speră ca prin strângerea şurubului să repornească motorul economiei

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în Oltenia
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Caviarul, gustarea elitelor

Opinii

» La porţile iadului

Top