11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev tâlhărit în centrul Craiovei

Elev tâlhărit în centrul Craiovei

Un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova a fost tâlhărit de telefonul mobil chiar în faţa liceului în care învaţă. Autorul faptei a fost prins în timp record, iar acum se află în arest.
Joi seară, în jurul orei 20.45, elevul Cristian P., de 16 ani, din Craiova, s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie, pentru a sesiza că a fost jefuit. Adolescentul a povestit că, în jurul orei 20.30, după ce plecase de la un spectacol susţinut la Teatrul Liric din Craiova şi se deplasa către casă pe strada Mihai Viteazul, a fost acostat de un necunoscut care i-a solicitat să-i împrumute puţin mobilul, pentru a da un telefon urgent. După terminarea convorbirii „urgente“, în loc să restituie telefonul, individul i-a tras elevului un pumn în faţă şi a dispărut în noapte.
Poliţiştii de la Secţia 1 au pornit imediat în căutarea celui care-l tâlhărise pe minor, descoperindu-l în aceeaşi seară. Oamenii legii au stabilit că autorul faptei este Iulian Costinel Ciolacu, de 19 ani, din comuna doljeană Predeşti, şi el tot elev, dar în clasa a XII-a. De la el au recuperat şi telefonul mobil furat, pe care i l-au restituit elevului de la „Elena Cuza“.
Ciolacu a fost prezentat procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Craiova, care, după ce l-au audiat, au propus arestarea sa preventivă. Judecătorii au dat curs propunerii, emiţând pe numele învinuitului un mandat de arestare pe 30 de zile. Cercetat pentru tâlhărie în formă agravată, Iulian Costinel Ciolacu riscă de la cinci la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII