10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPirande prinse la furat

Pirande prinse la furat

Cinci femei de etnie romă din Craiova sunt cercetate de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce, pe 6 martie, au intrat în casa unei localnice din Maglavit şi au furat 1.500 de lei prin metoda distragerii atenţiei.  
Poliţiştii din Maglavit au fost sesizaţi pe 6 martie, în jurul orei 15.00, despre faptul că în locuinţa Nicoletei Paşa din localitate au pătruns mai multe persoane necunoscute, care au sustras 1.500 de lei. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, în jurul orei 14.30, în timp ce Nicoleta Paşa stătea la poarta locuinţei sale, lângă aceasta a oprit un taxi din care au coborât cinci femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care au întrebat-o dacă are untură de vânzare. Femeia le-a răspuns că are şi le-a poftit în curte, după care s-a dus să aducă untura. Între timp, pirandele au intrat în casă şi au sustras banii găsiţi, 1.500 de lei, după care s-au urcat în taxi şi au plecat. În cursul zilei de joi, 11 martie, o patrulă de poliţişti din Unirea şi Moţăţei a observat în trafic şi a oprit pentru control un taxi care corespundea descrierii celui în care fuseseră văzute cele cinci femei în comuna Maglavit. Din verificări s-a stabilit că taxiul era condus de Matei Voiculescu, iar în acesta se aflau Teodora Nistor, de 27 de ani, Elena Crudu, de 31 de ani, Jajela Stancu, de 26 de ani, Ioana Nicolae Dirivan, de 26 de ani, şi Mariana Scarlat, de 18 ani, toate din Craiova. Femeile au fost conduse la sediul Poliţiei Calafat, unde s-a stabilit că ele sunt cele care au sustras banii din locuinţa Nicoletei Paşa. Poliţiştii doljeni au precizat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate cu făptuitoarele în stare de libertate.
Poliţiştii spun că, în astfel de cazuri, de obicei procurorul dispune ca romii să fie cercetaţi în stare de libertate. În rarele cazuri când este propusă arestarea preventivă a acestor persoane, romii prezintă diverse acte medicale ori pirandele dovedesc că au copii în îngrijire şi scapă de arest. Poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu primească în locuinţe astfel de persoane, indiferent sub ce pretext bat la poartă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII