8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Boca ar putea fi condamnat pe viaţă

Florin Boca ar putea fi condamnat pe viaţă

Tânărul din Corabia care a fost arestat după ce, în 2008, a măcelărit un băiat de 16 ani, pentru a-i fura telefonul mobil şi lănţişorul din aur, ar putea rămâne în închisoare pentru tot restul vieţii. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au cerut condamnarea pe viaţă a acestuia.   

Florin Boca, tânărul de 23 de ani, din Corabia, care în noaptea de 28 spre 29 iunie 2008 l-a tâlhărit şi l-a ucis cu sânge rece pe Emil Ionuţ Ciobanu, din localitate, ar putea rămâne în închisoare pe viaţă. Magistraţii Tribunalului Olt l-au condamnat zilele trecute la 25 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi omor deosebit de grav. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spun că pedeapsa este prea mică în comparaţie cu fapta comisă de Boca. În acest sens, Parchetul a făcut apel la Curtea de Apel Craiova, cerând condamnarea lui Boca pe viaţă. „Având în vedere gravitatea faptei pe care a comis-o Florin Boca, noi am cerut să i se dea pedeapsa maximă, adică închisoare pe viaţă. Magistraţii de la Tribunalul Olt l-au condamnat însă la 25 de ani pentru comiterea faptei de omor deosebit de grav şi la 20 de ani pentru tâlhărie. Am făcut apel la Curtea de Apel Craiova, întrucât pedeapsa este mult prea mică în comparaţie cu fapta comisă. În prezent, aşteptăm să primim răspunsul“, a spus procurorul de caz, Eugen Iacobescu.
Emil Ionuţ Ciobanu avea 16 ani şi era elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „A.I. Cuza“ din Corabia. În noaptea în care a fost omorât, tânărul se întorcea acasă de la discotecă. Procurorii au stabilit că el a fost urmărit şi măcelărit cu zeci de lovituri de cuţit. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost descoperit dimineaţa, în parc. Emil Ionuţ Ciobanu a fost omorât pentru lănţişorul din aur pe care îl avea la gât şi pentru telefonul mobil, obiecte care au fost furate de criminal.

Măcelărit cu un briceag

Anchetatorii au stabilit că Emil Ionuţ Ciobanu a fost urmărit de Florin Boca până în parcul unde a avut loc crima. Acolo, Boca l-a înjunghiat de mai multe ori cu un briceag. Iniţial, anchetatorii l-au arestat pe Leonard Asan, de 20 de ani, din Corabia, ca singurul suspect în acest caz. Asan a recunoscut în prima fază că el este autorul, povestind chiar cum a procedat pentru a-l ucide pe Emil şi conducându-i pe anchetatori la locul în care ar fi aruncat lănţişorul şi telefonul victimei, precum şi briceagul pe care l-ar fi folosit pentru a-l omorî pe minor. Şi-a schimbat apoi declaraţia şi a susţinut că este nevinovat. Anchetatorii au crezut timp de două săptămâni că el este autorul crimei. După ce au audiat peste 60 de persoane şi au interceptat mai multe convorbiri telefonice, precum şi în urma expertizelor efectuate în acest caz, anchetatorii au ajuns la concluzia că oribila crimă îl are ca autor pe Florin Boca. Acesta şi-a recunoscut cu seninătate fapta şi le-a povestit anchetatorilor că l-ar fi ucis pe Emil Ionuţ Ciobanu pentru că l-a bătut şi l-a înjurat.

Mama lui Boca ştia de crimă

Mama lui Florin Boca ştia de crima comisă de fiul ei. Femeia a recunoscut în faţa anchetatorilor că Florin a ajuns acasă cu tricoul pătat de sânge în noaptea de 28 spre 29 iunie, când s-a petrecut tragedia. Ea a povestit că fiul său i-a mărturisit că s-a bătut cu un băiat pe care apoi l-a omorât. Mama suspectului a declarat însă că nu a luat în seamă spusele lui Florin, pentru că acesta era băut.
Rezultatele autopsiei au arătat că Emil Ciobanu avea o alcoolemie de 1,15 % în sânge. Ancheta a mai stabilit că acesta îşi petrecuse câteva ore la discoteca de pe Faleză. Procurorul Eugen Iacobescu a spus că, din cauză că era băut, Emil a fost lipsit de apărare în faţa criminalului. „Victima băuse destul de mult în noaptea aceea. Aşa se explică şi lipsa lui de apărare în faţa celui care l-a omorât“, a declarat procurorul.

Părinţii lui Emil au cerut deshumarea cadavrului

Părinţii lui Emil Ionuţ Ciobanu, tânărul ucis la Corabia, au cerut deshumarea cadavrului. Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, motivele pe care a fost întemeiată solicitarea au fost nefondate. „În cerere se arăta că deshumarea este solicitată pentru a confirma sau infirma că Emil Ionuţ Ciobanu a fost victima unei agresiuni individuale cu 21 de lovituri de cuţit. Alt motiv pentru care s-a cerut deshumarea cadavrului ar fi confirmarea alcoolemiei de 1,15% în corpul victimei. Toate aceste date au fost însă cuprinse în raportul de expertiză al medicului legist, astfel că motivele expuse în cerere sunt neîntemeiate“, a spus procurorul de caz. Colegii şi prietenii păstrează vie amintirea lui Emil şi spun că nu îl vor uita niciodată. Irina, sora lui Emil, a realizat un filmuleţ în memoria fratelui său, iar mai multe clipuri video au fost postate pe internet de colegii şi prietenii celui ucis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII