10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine repară calea ferată la Balota?

Cine repară calea ferată la Balota?

Călătorii care tranzitează judeţul Mehedinţi sunt lăsaţi să aştepte ore în şir în frig, iar CFR nu se interesează despre condiţiile din trenuri, gări şi reparaţia căii ferate care s-a rupt în urmă cu 19 zile.

Chiar dacă oamenii au bilete, abonamente şi autorizaţii pentru a călători cu trenurile de la Drobeta Turnu Severin spre Bucureşti şi retur, CFR nu le pune la dispoziţie microbuze pentru a-i transborda din gara Severin în Prunişor, situaţie impusă de alunecarea de teren care a avut loc la jumătatea lunii trecute în Balota.
„Din cauză că nu au mai reparat calea ferată la Balota, ne plimbăm prin frig cu un autobuz, care s-a şi stricat, şi am aşteptat o oră să îl repare“, a spus un călător nemulţumit.
Din când în când, Jandarmeria mai pune la dispoziţie autobuzele proprii cu titlu gratuit să îi ducă pe călători la tren. Fiind vechi, autobuzele au început să cedeze, spre disperarea călătorilor.
„În gări este frig, afară este frig. Am stat aici aproape o oră să repare autobuzul, dar nici acolo nu e mai bine, că trenurile sunt îngheţate“, a spus alt călător.
Chiar dacă s-a dat termen 30 de zile pentru repararea căii ferate, nimeni nu a mişcat un deget, şantierul fiind părăsit.
„Au trecut aproape trei săp­tămâni şi am con­statat că si­tua­ţia s-a agravat şi terenul a alu­necat mai mult. Dacă nu se intervine urgent pen­tru re­fa­ce­rea şi con­so­li­da­rea terasa­men­tului, pagubele vor fi mult mai mari şi ter­me­nul de executare a lucrării va fi, probabil, de trei sau patru luni. Am pus la disp­o­zi­ţia CFR Călători, cu titlu gra­tuit, două autocare cu ajutorul că­ro­ra se face transbordarea că­lătorilor, astfel încât oamenii să poată ajunge cu trenul la Bucureşti sau Timişoara. În­ţe­le­gerea a fost pentru o lună“, a de­cla­rat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.
„Nu a lucrat nimeni nimic din cauza vremii“, a spus şeful gării Balota.
Călătorii sunt obligaţi să aştepte chiar şi două ore în trenurile neîncălzite din gara Prunişor.
„Trenul pleacă la ora 18.00, iar călătorii sunt transbordaţi, însă dimineaţa nu este autobuz. Am înţeles că la Balota nu s-au apucat de lucrare“, a declarat Valentin Cercel, impiegat în gara Prunişor.
Prefectura Mehedinţi a făcut o plângere la Ministerul Transporturilor şi aşteaptă un răspuns oficial în legătură cu neînceperea lucrărilor la calea ferată din Balota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII