10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj nu mai cotizează la Condescu

CJ Gorj nu mai cotizează la Condescu

Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, nu îl mai finanţează pe Marin Condescu, preşedintele Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu, circa 700.000 de lei din bugetul CJ ajungând însă la echipele de handbal şi de baschet.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a ţinut de cuvânt şi nu a mai alocat nici un leu pentru acest an Clubului de Fotbal Pandurii, condus de Marin Condescu. De altfel, CJ s-a retras din rândul asociaţilor care contribuie la finanţarea echipei ce evoluează în Liga I. Instituţia condusă de Ion Călinoiu aloca anual câte 600.000 de lei echipei Pandurii, însă anul trecut şeful consiliului judeţean a anunţat că din 2010 va stopa finanţarea clubului. La ultima şedinţă a consiliului judeţean, consilierii au votat ca banii să intre în conturile Asociaţiei „Clubul Sportiv Energia Rovinari“, la care CJ este membru fondator asociat. „Suma este mai mare decât cea alocată anul trecut, având în vedere performanţele înregistrate în ultima perioadă de această asociaţie sportivă, dar şi problemele economice ale Complexului Energetic Rovinari, principalul cotizant“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care s-a contrat mereu cu Marin Condescu pe tema continuării finanţării echipei Pandurii. La rândul său, Condescu a anunţat că aleşii judeţeni nu îşi vor mai regăsi locurile în loja stadionului „Municipal“.

Buget de 4,3 milioane de lei din banii statului  

Suma totală de care va beneficia anul acesta Clubul Sportiv Energia Rovinari, numai din cotizaţii, se ridică la 4,3 milioane de lei. Printre unităţile cotizante se mai numără, în afară de Complexul Energetic Rovinari, care este principalul membru fondator, Primăria Târgu Jiu şi Artego. Chiar dacă este criză şi multe instituţii nu au bani pentru plata salariilor, fiind nevoite să facă şi reduceri de personal, consiliul judeţean ţine să se achite de obligaţia finanţării activităţii sportive, mai ales acolo unde figurează ca membru fondator. Deşi au renunţat să finanţeze Clubul Pandurii condus de sindicalistul Marin Condescu, şefii CJ au decis să nu renunţe la finanţarea activităţii sportive din judeţ, în condiţiile în care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului Gorj, aflată în subordinea CJ, are în 2010 un buget mai mic cu opt milioane de lei. La rândul său, clubul condus de Marin Condescu, chiar dacă a pierdut un finanţator reprezentat de o instituţie a statului, beneficiază în continuare de fonduri din partea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Interesant este că SNLO finanţează în continuare echipa de fotbal Pandurii, deşi a încheiat anul trecut cu pierderi de 50 de milioane de lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS