12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlegerea lui Dian Popescu în fruntea PNL Târgu Jiu, contestată

Alegerea lui Dian Popescu în fruntea PNL Târgu Jiu, contestată

Alegerea lui Dian Popescu în postul de preşedinte al Organizaţiei Municipale Târgu Jiu a fost contestată de câţiva colegi de partid. Liberalii susţin că acesta a fost ales nestatutar.

Un grup de liberali gorjeni a transmis o contestaţie Comitetului Teritorial de Arbitraj din cadrul Organizaţiei Judeţene, solicitând o verificare a modului în care s-au desfăşurat alegerile prin care Dian Popescu a fost ales în fruntea PNL Târgu Jiu. Semnatarii documentului contestă legitimitatea rezultatelor alegerilor care au avut loc în urmă cu două săptămâni şi solicită Comitetului de Arbitraj să dispună măsuri în consecinţă. Liberalii care nu îl recunosc pe Dian Popescu drept preşedinte susţin că nu au avut acces la alegeri şi două chitanţe cu plata cotizaţiilor au fost anulate, iar banii – returnaţi, tocmai pentru ca plătitorii să nu aibă acces la Adunarea Generală a PNL Târgu Jiu, unde a fost desemnat noul lider al filialei municipale. Intenţia semnatarilor contestaţiei este de a intra din nou în competiţie şi de a fi reluate alegerile.  

Semnată de un grup de tineri

Contestaţia trimisă Comi-tetului Teritorial de Arbitraj al PNL Gorj aparţine unui grup de tineri liberali care fac parte din gruparea anti-Morega. În urmă cu mai multe luni, respectivii au şi fost excluşi din partid, la propunerea lui Dian Popescu, însă conducerea centrală a PNL, prin Radu Ruşanu, a recomandat reprimirea lor în Organizaţia Judeţeană până la soluţionarea contestaţiilor. Tinerii liberali mai sunt nemulţumiţi că, înaintea alegerilor din PNL Târgu Jiu, baza de date a partidului a ajuns să numere numai 150 de membri, din 1.440, majoritatea susţinători ai lui Dian Popescu. „Baza de date a organizaţiei municipiului Târgu Jiu, de 1.440 de membri, a fost înlocuită cu una de circa 150 de membri, selecţionaţi arbitrar şi subiectiv de actualul preşedinte interimar al organizaţiei municipale, Popescu Dian, numit de Morega Dan lIie. La peste 140 de membri ai organizaţiei municipale Ii s-a refuzat plata cotizaţiei pentru a li se interzice participarea la şedinţa adunării generale, sub pretextul încetării calităţii de membru de partid. În conformitate cu prevederile art. 9, alin. 5 din Regulamentul de aplicare al Statutului PNL, refuzul încasării cotizaţiei membrilor se consideră abatere disciplinară şi se sancţionează cu suspendarea preşedintelui sau secretarului organizaţiei locale, a preşedintelui sau secretarului coordonator al filialei“, se menţionează în contestaţia semnată de Nicoleta Popescu, preşedinte al CSL Târgu Jiu, Dragoş Braicu, fost preşedinte al TNL Târgu Jiu, Alin Huică, vicepreşedinte al TNL Gorj, Cătălin Popescu, membru al BPJ al TNL Gorj, Răzvan Rebedea, membru în Biroul Politic Central al TNL, şi Pantelimon Manta, fost membru al PNL. Interesant este că Manta are trecut în dreptul numelui doar calitatea de profesor universitar doctor, nu şi apartenenţa la PNL.

Nu îi e teamă că îşi va pierde scaunul

Preşedintele ales al PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, susţine că demersul tinerilor liberali nu se va bucura de succes nici la Gorj, nici la Bucureşti. Liderul liberalilor din Târgu Jiu mai declară că rezultatele alegerilor din cadrul organizaţiei municipale au fost validate la nivelul forurilor de conducere din cadrul PNL Gorj. „Mă aşteptam ca aceşti tineri să facă astfel de demersuri. Ei nu vor să înţeleagă faptul că noi încercăm să construim un partid pe baze concrete, şi nu pe membri luaţi din cartea de telefon. Alegerile au fost validate de Biroul Judeţean. Mai bine s-ar informa. Susţin nişte copilării. Statutul spune clar că cine nu şi-a plătit cotizaţia timp de trei luni nu mai poate să mai vină la partid. Ei spun că la municipiu am avut 1.440 de membri, dar în mod real filiala numără 380 de persoane. Este vorba de oamenii ca sunt implicaţi activ şi cotizanţi. Domnul Manta a fost exclus din partid şi ştiu că a depus o contestaţie. Nu înţeleg ce este cu aceste încercări. Mulţi sunt veleitari şi vor numai funcţii de şefi la partid. Orice conflict dăunează imaginii partidului. Eu discut cu domnul Manta poate în calitatea sa de profesor, nu de membru de partid. Nu cunosc să aibă o asemenea apartenenţă. Este o gaşcă de nemulţumiţi“, a declarat Dian Popescu, unul dintre favoriţii lui Dan Ilie Morega în PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS