11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

E ziua ta…

Te-ai gândit vreodată să îi mulţumeşti mamei tale pentru tot ceea ce a făcut pentru tine? Cadourile nu vor compensa niciodată faptele ei, dar câteva cuvinte din suflet vor fi întotdeauna binevenite. Iată un model de scrisoare pe care ai putea-o compune pentru mama ta, chiar şi azi, dacă ai fost prea uituc ieri, de 8 Martie.

Dragă mamă,

Îţi scriu această scrisoare cu ocazia tuturor zilelor în care ar fi trebuit să-ţi vorbesc.
Vreau să îţi mulţumesc acum pentru toate câte ai făcut pentru mine şi pe care le-am primit şi le-am cerut ca şi cum mi s-ar fi cuvenit. Îţi mulţumesc, dragă mamă, pentru că ai ştiut să fii lângă mine atunci când eram departe de sufletul tău, pentru că m-ai iubit în clipe în care nu meritam şi pentru că nu ţi-ai afişat niciodată cu ostentaţie iubirea.
Îţi mulţumesc pentru mâna pe frunte în noaptea în care am visat urât, pentru ceaiul din seara în care am avut febră, pentru primul brad de Crăciun, pentru că i-ai deschis în fiecare an uşa Moşului, pentru primul ghiozdan şi pentru prima excursie la munte.
Îţi mulţumesc pentru că mi-ai arătat ce înseamnă iubirea pură, iar timpul mi-a demonstrat că numai tu mă poţi iubi aşa.
Te apreciez, dragă mamă, pentru toate sacrificiile tale pe care abia acum le înţeleg şi îţi mărturisesc că ai rămas îngerul copilăriei mele. Eşti îngerul care mi-a luminat calea în viaţă, mi-a predat curajul ca primă lecţie şi mi-a oferit ca temă întreaga mea existenţă.
M-ai ţinut de mână şi mi-ai stat alături atât cât am avut nevoie pentru a învăţa să fac totul singur pe viitor. Iartă-mă, dragă mamă, mi-am dat seama atât de târziu că te-am rănit câteodată şi că ai avut momente în care ai suferit pentru fericirea mea. Îmi pare rău, mamă, pentru clipele în care n-am dat ascultare sfatului tău şi pentru momentele în care ţi-am ieşit din cuvânt.
Mi-aş dori să fi fost copilul ideal. Nu pot da timpul înapoi. Dar mă voi strădui ca, pe viitor, să te bucuri de mine.

La mulţi ani, mamă! E ziua ta… Te rog să mă ierţi că nu îţi scriu 365 de astfel de scrisori pe an!
Cu toată dragostea,
Copilul tău

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS