8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlunecări de teren în Mehedinţi

Alunecări de teren în Mehedinţi

După ce în urmă cu trei săptămâni traficul feroviar a fost închis în Mehedinţi, în zona Dealului Balota, din cauza unei alunecări de teren, duminică, şi Drumul Naţional 57, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Moldova Nouă, a fost închis din acelaşi motiv.

Prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu, a hotărât duminică închiderea traficului rutier pe Drumul Naţional 57, între Orşova şi Moldova Nouă, din cauza alunecării produse în zona Cazanelor Mici. Pe o porţiune de circa 30 de metri, jumătate din drum s-a prăbuşit în Dunăre, făcând circulaţia deosebit de periculoasă. Directorul AND Timişoara împreună cu o echipă de proiectanţi şi cu cei de la Drumuri încearcă să găsească o soluţie pentru consolidarea DN 57.
„Este o situaţie foarte gravă. Terenul este instabil, iar asfaltul continuă să se prăbuşească în Dunăre. S-a format o adevărată prăpastie pe marginea drumului şi, pentru a evita producerea unei tragedii, am hotărât să fie închisă circulaţia, iar traficul să fie deviat. Urmează să stabilim când vor începe lucrările de consolidare“, a declarat Ion Mîţu.
Valoarea lucrărilor nu a fost încă stabilită, iar Compania de Drumuri Naţionale a decis ieri ca DN 57 să fie închis definitiv cel puţin trei săptămâni. Prefectul a dispus ca situaţia să fie monitorizată de echipaje ale poliţiei, întrucât terenul continuă să alunece şi cu siguranţă vor fi şi şoferi care vor ignora pericolul şi vor încerca să treacă.
Pentru a ajunge de la Orşova în localităţile Dubova şi Sviniţa există o variantă de drum care ocoleşte aproape 200 km, prin Moldova Nouă.
Altă alunecare de teren care este monitorizată de autorităţile judeţene şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ este cea de pe DN 67 D, în dreptul localităţii Zegujani, alunecare care a afectat traficul rutier pe un sens de mers. Drumarii au reuşit însă să degajeze porţiunea de carosabil afectată. Cu toate astea, însă, pericolul nu a trecut, autorităţile aşteptându-se în orice moment ca, din cauza ploilor, malul de pământ să alunece din nou.
La Balota, acolo unde calea ferată a rămas suspendată în urma alunecării, muncitorii au început să refacă lucrarea, însă, din cauza vremii, s-au oprit.
Traficul feroviar va fi deviat pe o rută ocolitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS