9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum se vede protestul pro Solomon

Cum se vede protestul pro Solomon

Craiovenii au păreri împărţite în ceea ce priveşte gestul de solidaritate al primăriei, o instituţie publică, faţă de edilul-şef Antonie Solomon. Unii sunt de acord că primarul ar trebui susţinut pentru că îl privesc ca pe un bun gospodar, unii se gândesc la implicaţiile politice ale arestării preventive a lui Solomon, iar alţii consideră că iniţiativa municipalităţii este de prost gust, dar, ca pu-blicitate, este eficientă.

Am încercat să aflăm ce părere au oamenii despre bannerul afişat pe clădirea Primăriei Craiova, dacă ei consideră acest gest ca fiind favorizarea primarului Solomon. Constantin Amza, un craiovean care locuieşte în cartierul Brestei, a declarat că „aşa ca om îmi place, e gospodar. Eu stau în Brestei şi am văzut, de exemplu, că măturătorii au ajuns chiar până la capătul străzii. A făcut multe lucruri bune, a pus flori în centru, a făcut curăţenie. Îmi place de el ca gospodar, dar cu afişul ăsta nu sunt de acord“.
„Nu e tocmai în regulă ce fac. Să lase judecătorii să îşi facă treaba“, a spus Marius, un taximetrist craiovean, întrebat cum priveşte protestele pro Solomon, iniţiate de primărie. „E de prost gust, dar, ca publicitate, este eficient“, a declarat Gabriel Stamate despre bannerul pus pe clădirea primăriei.
Alţi oameni s-au declarat nemulţumiţi de modul în care primarul a fost reţinut de către procurorii anticorupţuie.
„Cred că este un joc de culise“, a declarat un craiovean, ce nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. „Sunt alţii care sunt judecaţi în stare de libertate, sunt criminali care merg pe stradă şi se judecă în stare de libertate. Puteau să îl cheme acolo, la Piteşti, să vină frumos, era altceva, că nu a dat în cap nimănui. Bine ar fi să iasă toată lumea în stradă. Şi va ieşi, vă spun eu. Normal, nu ar fi bine, nu ar fi frumos, dar nici ce au făcut ei nu a fost frumos. Putea să îi spună, dom’le, eşti invitat la DNA sau cumva. Ar trebui să fie judecat, ca şi alţii, în stare de libertate. Deocamdată, nu se ştie ce a făcut sau ce nu a făcut. Am văzut şi eu la televizor că a luat mită“, a adăugat acesta.

„O treabă dubioasă“

„Ce pot să zic… A făcut multe pentru Craiova, nu pot să spun că nu a făcut, dar nu ştiu. Aşa este, pentru noi nu ar face nimeni nimic, dar cred că mai trebuie şi ceva ajutor“, a spus o craioveancă despre primarul Solomon. Întrebată dacă a mai văzut instituţii publice care să susţină un acuzat, aceasta a spus: „Poate că nu, dar nu era primar, nu era primarul Craiovei“.
Mihaela Popescu, din Craiova, consideră că toată întâmplarea este un joc politic.
„Nu înţeleg de ce l-au arestat acum. Am auzit că are dosarele din 2006. S-au folosit de el în campanie şi acum l-au aruncat la gunoi. Infractor nu e, că nu are sentinţă, deci nu am ce să spun dacă tot ce face primăria înseamnă favorizarea unui infractor“, e de părere femeia.
„Am văzut la televizor că DNA-ul a spus în comunicatul de presă că în 2006 s-a întâmplat. Păi acum întreb, băi frate, din 2006 până acum sunt patru ani, ce aţi aşteptat de nu l-aţi luat dacă e vinovat? Părerea mea e că e o lucrătură. Ce face acum primăria nu mi se pare că poate fi o favorizare. Ce au făcut? Au spus un banner cu «suflet mare». Mi se pare corect pentru că tot ce a făcut el pentru Craiova nu a făcut altcineva înaintea lui. Păi din 2006 până acum ce au făcut? Mi se pare dubioasă treaba“, a fost părerea unui oltean, care nu a dorit să îşi spună mai mult decât prenumele, Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII