22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopilul soţilor Şolea, în plasament la rude

Copilul soţilor Şolea, în plasament la rude

Băieţelul de trei ani care a rămas fără ambii părinţi după dublul asasinat de vineri, 26 februarie, când tatăl său, Vasile Şolea, şi-a ucis soţia, pe Dorina Şolea, dar şi pe mama acesteia, Mirela Văduva, va fi dat în plasament.
Reamintim că vineri dimineaţă, în jurul orei 8.15, Dorina Şolea şi mama sa, Mirela Văduva, au fost ucise cu mai multe lovituri de cuţit în scara blocului B29 din cartierul craiovean George Enescu. Anchetatorii au stabilit din primele verificări că autorul dublului asasinat este Vasile Şolea, soţul Dorinei, cei doi fiind în proces de divorţ de la jumătatea lunii ianuarie. În acea dimineaţă, Vasile a aşteptat-o pe Dorina în scara blocului în care locuia mama ei, iar în jurul orei 8.15, când tânăra a coborât, a omorât-o cu mai multe lovituri de cuţit. Mirela Văduva a auzit strigătele de ajutor şi a venit să vadă ce se întâmplă, însă a fost şi ea înjunghiată de Vasile.
După ce le-a ucis pe cele două femei, agresorul a fugit, fiind prins câteva ore mai târziu în satul Panaghia, comuna Calopăr. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, iar sâmbătă a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis pe numele lui un mandat pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj s-a autosesizat şi a început evaluarea situaţiei copilului soţilor Şolea, cel mai probabil acesta urmând să fie dat în plasament la rude. „Cazul este în faza de evaluare şi se încearcă identificarea unei măsuri de plasament pentru copil în familia extinsă (la rudele din partea tatălui sau mamei – n.r.), unde va fi monitorizat. De asemenea, dacă se consideră necesar, copilul va fi inclus într-un program specializat de consiliere“, a precizat Claudia Medeleţ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dolj.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, este posibil ca micuţul să rămână la bunicii dinspre tată, unde se află în prezent.
Copilul a împlinit trei ani sâmbătă, în ziua în care tatăl său a fost arestat preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII