21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUcigaşul celor două femei a ajuns după gratii

Ucigaşul celor două femei a ajuns după gratii

Vasile Şolea, craioveanul acuzat că şi-a ucis soţia şi soacra cu mai multe lovituri de cuţit, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sâmbătă, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav. Reamintim că vineri dimineaţă, în jurul orei 8.15, Dorina Şolea şi mama sa, Mirela Văduva, au fost ucise în scara blocului B29 din cartierul craiovean George Enescu. Anchetatorii au stabilit că autorul dublului asasinat este Vasile Şolea, soţul Dorinei, cei doi fiind în proces de divorţ de la jumătatea lunii ianuarie.
Din primele cercetări s-a constatat că Vasile a aşteptat-o pe Dorina în scara blocului în care locuia mama ei, iar în jurul orei 8.15, când tânăra a coborât, a omorât-o cu mai multe lovituri de cuţit. Mirela Văduva a auzit strigătele de ajutor şi a coborât să vadă ce se întâmplă, însă a fost şi ea înjunghiată. După ce le-a atacat pe cele două femei, Vasile Şolea a fugit, însă a fost prins câteva ore mai târziu, în satul Panaghia, comuna Calopăr.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că bărbatul şi-a recunoscut fapta şi l-au reţinut pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe, după care a fost dus în arestul IPJ Dolj. În cursul zilei de sâmbătă, Şolea a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis pe numele lui un mandat pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav. Dacă va fi trimis în judecată şi condamnat, bărbatul riscă închisoarea pe viaţă. Sâmbătă, 27 februarie, când Vasile Şolea a primit mandatul de arestare preventivă, băieţelul său şi al Dorinei a împlinit trei ani.  
Tot sâmbătă a fost făcută şi necropsia cadavrelor celor două femei, iar medicii legişti au stabilit că moartea lor a survenit în urma multiplelor lovituri de cuţit primite. Pe corpul Dorinei au fost găsite trei plăgi înjunghiate, una în zona capului, una pe antebranţ şi una în spate, iar pe cel al mamei sale, două în zona plămânilor, plus peste zece lovituri superficiale. Cele două femei au fost înmormântate ieri, în comuna Orodel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII