14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a ucis soţia şi soacra în scara blocului

Şi-a ucis soţia şi soacra în scara blocului

http:http://www.youtube.com/watch?v=PTdN0cpKVfw
http:http://www.youtube.com/watch?v=0oK9U5f9yzQ

Două femei, mamă şi fiică, au fost înjunghiate mortal vineri dimineaţă, în scara blocului B29, de pe strada Paşcani din Craiova, de soţul tinerei, cu care aceasta se afla în proces de divorţ. După dublul asasinat, autorul a reuşit să fugă, însă a fost găsit după câteva ore, ascuns în casa bunicilor săi din comuna Calopăr-Dolj.

Vasile Şolea, de 23 de ani, şi soţia sa, Gabriela Dorina, de 21 de ani, ambii din Craiova, se căsătoriseră în urmă cu câţiva ani şi aveau împreună un copil de trei ani. De la sfârşitul anului trecut, cei doi nu se mai înţelegeau, iar femeia a decis să intenteze divorţ, după care s-a mutat la mama sa, Mirela Văduva, de 48 de ani, care locuieşte în blocul B29 de pe strada Paşcani din Craiova. Copilul a rămas la Vasile, judecătorii urmând să stabilească exact care dintre cei doi soţi va primi custodia minorului. Procesul de divorţ a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 20 ianuarie. Primul termen a fost pe 9 februarie, când instanţa a hotărât efectuarea unei anchete sociale. Rudele femeilor au povestit că, după ce tânăra s-a mutat la mama sa, Vasile se ducea peste fosta soţie la serviciu, făcea scandal şi ameninţa că o omoară şi pe ea, şi pe copil, după care o să-şi pună capăt zilelor. Dorina chiar a renunţat la locul de muncă pe care îl avea, pentru a fi mai departe de Vasile. Certurile s-au ţinut lanţ până vineri, când Vasile Şolea şi-a dus la capăt ameninţările. A aşteptat-o pe Dorina în scara blocului B29, iar în jurul orei 8.15, când tânăra a coborât, a omorât-o cu mai multe lovituri de cuţit. Mama fetei a auzit strigătele de ajutor şi a coborât ca să vadă ce se întâmplă, însă a căzut şi ea răpusă de ploaia de lovituri de cuţit.
„Bărbatul i-a aplicat tinerei mai multe lovituri de cuţit. Cum în scara blocului era gălăgie, mama victimei a ieşit din apartament şi a coborât, fiind, la rândul ei, lovită de mai multe ori cu acelaşi cuţit“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pentru că era în baie, fratele Corinei a auzit mai târziu ţipetele, iar când a ieşit şi el şi-a găsit sora şi mama într-o baltă de sânge. Autorul omorului apucase să fugă.

S-a ascuns la Calopăr

Anunţaţi prin 112, poliţiştii şi mai multe ambulanţe au ajuns imediat la faţa locului, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru cele două femei, care fuseseră înjunghiate de mai multe ori. La scurt timp au ajuns şi criminaliştii şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au început cercetările. Pentru că rudele femeilor îl indicau drept autor al dublului asasinat pe Vasile Şolea, acesta a devenit imediat principalul suspect. Poliţiştii craioveni au declanşat acţiunea „năvodul“, instituind mai multe filtre rutiere în Craiova, dar şi pe principalele artere ale judeţului Dolj, pentru prinderea lui Vasile Şolea. De asemenea, au fost anunţaţi şi le-au fost trimise semnalmentele bărbatului şi poliţiştii din judeţele limitrofe. În jurul orei 13.00, Şolea a fost găsit de o echipă de poliţişti în localitatea Calopăr, satul Panaghia, ascuns într-o magazie din gospodăria bunicilor săi. Potrivit poliţiştilor doljeni, în timp ce era căutat de oamenii legii, Şolea i-a trimis mai multe sms-uri fratelui său, în care îi spunea că se omoară dacă vede maşinile poliţiştilor la poartă. Nu a mai apucat, pentru că a fost prins şi dus direct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru a fi audiat de procurorul care a preluat cazul. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, iar procurorul a emis pe numele lui Vasile Şolea o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În jurul orei 15.00, Vasile Şolea a fost dus în arestul IPJ Dolj. Sâmbătă, după ce va fi efectuată şi necropsia victimelor, Şolea urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Cercetat pentru omor calificat şi omor deosebit de grav

Pentru că a săvârşit omorul asupra soţiei şi în public, procurorii doljeni au încadrat fapta la omor calificat, infracţiune care este pedepsită de Codul Penal cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, pentru că a ucis două persoane, bărbatul este cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, faptă pedepsită cu detenţia pe viaţă sau cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII