Scurte ştiri

Autori


„Răscruci Marin Sorescu“

Muzeul de Artă din Craiova, Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Craiova, Fundaţia Culturală „Marin Sorescu“ şi Agora Artelor Arhitecturii au organizat vineri manifestarea „Răscruci Marin Sorescu“. Evenimentul a fost marcat prin lansarea volumului „La Lilieci“, integrala celor şase cărţi, ediţie îngrijită de Sorina Sorescu, în cadrul Târgului „Gaudeamus“, şi de o serată culturală dedicată lui Marin Sorescu, la Muzeul de Artă din Bănie. Publicul a putut admira lucrările de pictură purtând semnătura lui Marin Sorescu reunite într-o expoziţie, a ascultat evocările şi a gustat momentele de jazz şi poezie soresciană, în interpretarea artiştilor: Oana Stancu, Cristian Ciomu, Mircea Suchici, Ilinca Zamfir.

Click News

Donaţii pentru copiii bolnavi

Concursul Judeţean de Creaţie „Cele mai frumoase mărţişoare“ a ajuns la cea de-a doua ediţie. Având ca obiect stimularea potenţialului creativ al copiilor, dar şi cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti, preşcolarii şi şcolarii şi-au pus talentele în slujba unei acţiuni umanitare. Mărţişoarele şi felicitările realizate au făcut obiectul unei expoziţii cu vânzare, suma colectată urmând să fie donată copiilor cu probleme de sănătate. Concursul a fost organizat de Şcoala nr. 2 din Pieleşti în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj, Primăria Comunei Pieleşti, Grădiniţa nr. 43 Craiova şi alte instituţii de învăţământ din judeţ.

Click News

„Îngere, vii?“, un roman interesant

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ a găzduit, vineri, în cadrul Târgului Gaudeamus, lansarea volumului „Îngere, vii?“, de Gheorghe Truţă. Scriitorul a debutat cu nuvela „A doua povestire a Pădurii“ în revista Luceafărul, în iunie 1977.

Editorial, s-a lansat prin publicarea romanului „Oraşul“, în 1982, roman apărut în urma concursului de debut al Editurii Albatros, ediţia 1980. Din 1992 este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi în mai multe rânduri cărţile sale au fost recompensate cu premii din partea breslei scriitoriceşti.

Publicului craiovean îi este mai cunoscut prin piesa „Alice nu ştie să moară“, montată de Mircea Cornişteanu pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.

Click News

„Dinastia ticăloşilor“, o colecţie de reflecţii


Un nou volum, „Dinastia ticăloşilor“, de Mihai Firică, a fost lansat vineri, în cadrul Târgului „Gaudeamus“. Prin această carte, cu o elocventă copertă realizată de artistul Marcel Voinea, autorul propune cititorilor săi o culegere de reflecţii aparţinând unui poet, reflecţii amare, furioase despre halucinantele vremuri pe care le trăim.

Click News

Parada mărţişoarelor

Consiliul Judeţean Dolj, Muzeul Olteniei Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia Culturală Craiova organizează marţi, 2 martie, de la ora 11.00, la Muzeul Olteniei, expoziţia „Parada mărţişoarelor“, ediţia a II-a. Vor fi expuse lucrările copiilor realizate în cadrul atelierelor de creaţie, sub coordonarea specialiştilor din cadrul muzeului. Cele mai frumoase mărţişoare vor fi premiate de un juriu format din specialişti ai Muzeului Olteniei, condus de graficianul Gabriel Bratu.

Click News

Filmul „Antichrist“ va rula în România din 26 martie

„Antichrist“, controversatul film al regizorului danez Lars von Trier, va rula pe marile ecrane din România începând cu 26 martie, a anunţat distribuitorul peliculei, Transilvania Film.

Realizată cu un buget de 11 milioane de dolari, pelicula a participat la competiţia oficială de la Cannes, unde actriţa principală, Charlotte Gainsbourg, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină. Filmul a stârnit atât reacţii pozitive, mai ales în rândul criticilor danezi, cât şi recenzii negative din partea altor critici şi a unui segment al presei de specialitate, pentru scenele de sexualitate şi violenţă extremă.

Personajele principale din „Antichrist“, interpretate de Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg, formează un cuplu care se mută într-o cabană izolată, pentru a jeli moartea copilului lor, dar propriile minţi proiectează un iad cu imagini înspăimântătoare.

În vârstă de 53 de ani, danezul Lars von Trier este, pe cât de nonconformist, pe atât de apreciat din rândul regizorilor contemporani. Cele mai cunoscute pelicule ale sale sunt „Breaking the Waves“, „Dancer in the Dark“ şi „Dogville“.

NewsInComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 27 februarie 2010

Actualitate

» Fotbal: Pandurii a pierdut meciul cu FC Vaslui
» Disperare la sud
» Protest anticomasare
» Marian Sârbu a plecat din PSD
» Spitalul de Urgenţă, trezit din amorţeală
» Podul de la Calafat, gata în 2011
» Isărescu: Nu am fost pregătiţi pentru UE
» Case în pericol de a fi îngropate sub pământ
» Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre
» Dolj: A murit electrocutat la Lăcriţa
» Fotbal: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 1-2
» Fotbal: Banner al ultraşilor interzis pe stadionul din Severin
» Fotbal: Corneliu Stroe, pe banca Universităţii Craiova la meciul cu Gaz Metan Mediaş

Local

» Şi-a ucis soţia şi soacra în scara blocului
» Seducătoarea din Florenţa, de Salman Rushdie
» Scurte ştiri
» Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului
» Amintiri presărate cu tradiţii şi obiceiuri

Dolj

» Poliţiştii doljeni împuşcă inamici virtuali
» Sediu nou pentru Protecţia Civilă

Gorj

» Vâlcence arestate pentru înşelăciune
» Şi-a tăiat nevasta cu o lamă, apoi a încercat să se sinucidă

Sport

» Gallovits va juca împotriva lui Venus Williams
» Oltchim, în faţa unei noi provocări
» Victorie obligatorie la Braşov
» SCM-CSS, meci dificil cu Alexandria
» Craiovenii vor să încurce campioana
» Lucescu, eliminat din Liga Europa
» Arbitrii n-au jucat hora Unirii
» Găzarii vor punctele din Ardeal
» Pandurii speră să schimbe tradiţia
» Licenţa, o problemă
» „Arma letală“ este echipa Craiovei!
» Eugen Trică: Trebuie să jucăm de frică!

Magazin

» Sfaturi practice în bucătărie
» Frumuseţe cu bani puţini
» Ruladă cu migdale şi căpşuni
» Pui cu orez la cuptor
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică programate pentru luni
» HOROSCOP
» Ger în dormitor
» Scurte ştiri
» Sufocaţi de deşeurile electronice
» Freud navighează pe internet
» Adolescenţa, apogeul evoluţiei

Opinii

» Ponta şi Antonescu pierd soldaţi. Planurile lui Traian Băsescu şi PD-L

Top