12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPonta se teme de plecarea primarilor din PSD

Ponta se teme de plecarea primarilor din PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Târgu Jiu că se teme mai mult de plecarea primarilor decât de a deputaţilor, adăugând că a stat de vorbă cu Marian Sârbu, dar nu s-a lămurit dacă acesta va părăsi sau nu partidul. Ponta susţine că plecarea primarilor din PSD ar fi mai periculoasă decât „dezertarea“ câtorva deputaţi.

Liderul PSD, Victor Ponta, deputat de Gorj, ales în Colegiul numărul 6, a declarat ieri, la Târgu Jiu, că nu îl sperie ultimele plecări din partid şi că se teme mai mult de o eventuală plecare a unor primari sau organizaţii locale. Social-democratul a apreciat că este necesară modificarea statutului PSD, la un viitor Congres, în sensul în care cei care părăsesc partidul în perioada de opoziţie, după care decid să revină ca membri, să nu mai fie susţinuţi timp de un an pentru a ocupa funcţii în administraţie. Ponta s-a declarat nemulţumit de faptul că presa a comentat îndelung ultimele plecări din PSD, adăugând că nimeni nu a spus nimic de cei care ar fi părăsit partidul înainte de Congresul în urma căruia Mircea Geoană şi-a pierdut funcţia.

Vrea Congres în octombrie

Ponta vorbeşte de o strategie a actualei puteri de a racola parlamentari şi membri ai PSD, care după o perioadă de independenţă vor trece la PD-L. „Nu-mi pare bine când pleacă un deputat sau un senator, dar când pleacă un primar e un pericol. Eu, unul, mă aşteptam să existe aceste plecări. S-a vorbit foarte mult de cei patru care au plecat de duminică încoace, dar nu s-a spus nimic de cei 20, care au plecat înainte de Congres. Astfel de mişcări au mai existat şi la PNL, de exemplu, când domnul Flutur a părăsit partidul şi până la urmă a ajuns unde şi-a dorit. Nu cred că se sfârşeşte partidul dacă pleacă un parlamentar. Puterea actuală practică acest tip de strategie de a aduce parlamentari în grupul independenţilor pentru ca apoi să ajungă unde ar fi trebuit să se ducă de la început. O vor practica şi după Congresul PNL. Este imoral faţă de alegători să se întâmple astfel. PD-L ar trebui să fie consecvent principiului că, dacă pleci din partid, îţi pierzi funcţia, dar nu e cazul. În octombrie vrem să organizăm un Congres la care să discutăm modificarea statutului PSD. Dorinţa mea e ca în statut să fie consemnat ca aceia care pleacă din partid în perioada de opoziţie şi revin să nu mai primească susţinerea pentru un post în administraţie. Ai plecat la greu şi te întorci trebuie să suporţi consecinţele…“, a declarat preşedintele PSD.

Nu mai vrea alianţe cu nimeni

Ponta e de părere că este necesară reevaluarea politicii de alianţe a PSD şi a lăsat să se înţeleagă faptul că partidul trebuie să meargă în alegeri fără a mai face o înţelegere cu altă formaţiune politică. Nici alegerile anticipate nu reprezintă o prioritate pentru noul lider al PSD, acesta spunând că problema respectivă nu a fost luată, deocamdată, în discuţie. „Noi trebuie să mergem pe drumul nostru: PD-L e un partener imposibil, PNL are propriul drum în zona dreptei, iar cu PC vom colabora numai pentru când va trebui să avem poziţii comune faţă de abuzurile actualei puteri. Acelaşi lucru e valabil şi faţă de relaţia cu PNL. Noi nu am discutat problema alegerilor anticipate în partid. Dorim să câştigăm alegerile locale şi apoi pe cele parlamentare“, a spus Ponta. În ceea ce priveşte alte plecări din partid, Victor Ponta a declarat că a avut o discuţie cu Marian Sârbu şi a aflat nemulţumirile acestuia, liderul PSD declarând că nu ştie dacă şi Marian Sârbu va părăsi partidul. „Eu nu negociez cu colegii mei. Am vorbit cu Marian Sârbu şi am aflat ceea ce îl nemulţumeşte. Eu nu cred că tot ceea ce mi-a spus se află în spatele nemulţumirilor sale. Nu pot să ofer funcţii de ministru. Nu pot să mă rog de ei. Nu ştiu dacă va pleca“, a precizat şeful social-democraţilor.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII