22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrinşi cu maşina ticsită de ţigări netimbrate

Prinşi cu maşina ticsită de ţigări netimbrate

Doi bărbaţi din Roşiorii de Vede au fost prinşi, luni seară, în apropiere de Filiaşi, în timp ce transportau cu un VW Passat nu mai puţin de 13.300 de pachete de ţigări de cotrabandă, în valoare de 66.500 de lei.
Conform poliţiştilor doljeni, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), în ultimele zile, au fost organizate mai multe acţiuni pentru combaterea actelor de comerţ ilicite cu ţigări şi băuturi alcoolice de contrabandă, dar şi transportului ilegal de astfel de mărfuri. Astfel, luni seară, într-un filtru rutier de pe DE 70, poliţiştii din Filiaşi i-au depistat pe Samuel Truică, de 42 de ani, şi pe Ginel Zamfir, de 33 de ani, ambii din municipiul Roşiorii de Vede – Teleorman, care transportau în autoturism 13.300 de pachete de ţigări netimbrate a căror valoare de piaţă este estimată la 66.500 de lei.
Poliţiştii au precizat că întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar şoferul maşinii a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.
De asemenea, în cadrul acţiunilor organizate de poliţiştii de la IPJ Dolj, au fost controlate 34 de autovehicule şi verificaţi cinci agenţi economici, fiind confiscate 93 de pachete de cafea, de diverse mărci, şi 12 sticle de băuturi alcoolice pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, cantitatea de ţigări confiscată anul acesta s-a triplat faţă de perioada similară a anului trecut. Poliţiştii şi poliţiştii de frontieră au confiscat în acest an 1.360.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 6.100.000 de lei. În majoritatea cazurilor, ţigările au fost depistate în punctele de trecere a frontierei, ascunse în diferite mijloace de transport, dar şi pe drumurile din apropierea frontierelor, cum a fost şi în cazul celor doi bărbaţi din Roşiorii de Vede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII