15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStaţie de pompare pentru Brestei

Staţie de pompare pentru Brestei

Prefectul de Dolj Eugen Georgescu vrea să propună guvernului să aloce fonduri pentru construirea unei staţii de pompare în cartierul Brestei din Craiova, care să înlocuiască pompele ISU, dislocate în zonă din noiembrie.

Inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute au arătat autorităţilor că se impun măsuri cu grad de permanenţă pentru a evita inundaţiile din cartierul Brestei. „În prezent, toate pompele ISU se găsesc în cartierul Brestei şi lucrează la evacuarea apelor. Trebuie să găsim o soluţie pentru a degreva ISU de această sarcină. În cazul în care se ivesc alte situaţii de urgenţă în alte zone ale judeţului, ISU trebuie să aibă capacitatea de a interveni“, a declarat prefectul Eugen Georgescu. „Am adunat rapoarte de la toate autorităţile publice care au intervenit în cazul acestor inundaţii pentru a fundamenta propunerea pe care vreau să o fac guvernului, de a aloca bani pentru o staţie de pompare. Motopompele ISU, din câte am înţeles, lucrează în acea zonă din luna noiembrie. O staţie ar putea să înlocuiască aceste pompe“, a adăugat Georgescu. Staţia de pompare ar costa minimum 1,5 milioane de lei. Pârâul în care se evacuează apa din cartierul Brestei reprezintă altă problemă a autorităţilor locale. Potrivit prefectului de Dolj, pârâul res-pectiv a aparţinut Institutului de Proiectări Geologice însă, după desfiinţarea acestuia, nu mai are proprietar. Implicit, nimeni nu se ocupă de decolmatare.
Municipalitatea craioveană promite de ani buni că va introduce o reţea de canalizare în Brestei. „Se lucrează la reţea în zona Brestei – Catargiu, dar în zona respectivă nu există canalizare. O să fie puse în funcţiune şi staţii de pompare“, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă, Mihaela Chiriţescu. De la vorbe la fapte însă, calea e lungă. Ieri, la ora prânzului, cinci case erau încă inundate, una dintre acestea fiind gata să se prăbuşească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU