10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPonta încearcă să liniştească apele în PSD

Ponta încearcă să liniştească apele în PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că va lucra cu toţi care pot să ţină ritmul şi pasul cu el şi că nu porneşte cu un „bagaj negativ“ şi resentimente, promiţând „ceea ce merită“ şi celor care l-au susţinut, dar nu au obţinut funcţii, potrivit NewsIn.
„Atât timp cât toţi cei prezenţi la Congres şi toţi colegii mei de partid respectă votul care s-a dat sâmbătă la funcţia de preşedinte, cu atât mai mult eu respect votul dat pentru vicepreşedinţi. (…) Vreau să lucrez cu toţi foarte bine. Pornim cu toţii pe un drum nou. Cine va ţine ritmul şi pasul este binevenit alături de mine, dar nu am nici un fel de resentiment şi nu cred că pe un drum nou porneşti cu bagajul negativ din trecut“, a spus Ponta, în prima sa conferinţă de presă ca preşedinte al PSD.
Victor Ponta a ţinut să transmită un mesaj către colegii care l-au susţinut, dar nu au obţinut funcţii în Congres, spunând că vor primi nu doar recunoştinţă, ci şi „ceea ce merită“, precizând că nimeni nu este „în afara echipei“. „Foarte mulţi m-au sprijinit şi doresc să mă sprijine în continuare şi vreau să înţeleagă că nimeni dintre cei care nu au fost aleşi sâmbătă, din punctul meu de vedere, nu este în afara echipei. Ştiu cine m-a sprijinit şi vreau să mă sprijine în continuare şi nu vor căpăta din partea mea doar recunoştinţă, ci şi ceea ce merită fiecare dintre cei care au candidat“, a continuat noul lider social-democrat.
În ceea ce priveşte vicepreşedinţii, Ponta a subliniat că aceştia au fost aleşi politic, astfel încât votul lor în BPN va fi unul tot politic, cu toate că aceia care au o „expertiză extraordinară“ ca Ecaterina Andronescu şi Ion Chelaru vor fi lideri de proiecte pe domeniile pe care le reprezintă. „Am stabilit că votul pentru cei 15 vicepreşedinţi a fost politic, nu pe domenii, motiv pentru care 99,9% din deciziile BPN vor fi politice, nu tehnice. (…) Nu înseamnă că nu vor fi lideri de proiecte pe domeniile respective“, a explicat Ponta.

Victor Ponta: Am şase viteze la maşina politică, n-am marşarier

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a mai declarat că doreşte să discute „cât mai puţin“ despre ce s-a întâmplat înainte de ziua Congresului, concentrându-se pe prezentul formaţiunii, mărturisind că doreşte să intre cât mai repede în „haina“ de preşedinte.
Întrebat dacă el consideră că PSD s-ar fi rupt dacă Mircea Geoană ar fi ajuns preşedinte al partidului, Ponta a evitat să dea un răspuns direct, spunând că va încerca să discute cât mai puţin despre trecut. „Vreau să reţineţi, şi o să fac primul eu efortul acesta, că aş vrea să vorbesc cât mai puţin despre ce a fost înainte de sâmbătă. Nu înseamnă că uit ce a fost înainte de sâmbătă şi nu uit ce am promis că o să fac în proiectul cu care am fost ales în funcţia de preşedinte“, a spus Ponta.
Social-democratul a spus că tot ce s-a întâmplat până la congres ţine de „istoria partidului“. „Încerc să intru cât mai rapid în haina de preşedinte, mai repede decât se aşteaptă unii dintre colegii mei sau unii din afara partidului. Ce a fost până sâmbătă rămâne pentru istoria partidului. Eu privesc doar înainte. Am şase viteze la maşina politică, n-am marşarier“, a conchis Ponta.

Vanghelie nu a plătit „figuraţia“ pentru conferinţă

În jur de 20 de oameni au protestat ieri în faţa sediului central al PSD, deoarece nu ar fi fost plătiţi de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care i-a angajat pentru a face figuraţie la conferinţa extraordinară a organizaţiei.
Reprezentantul figuranţilor a spus că face parte dintr-o firmă de casting care a fost contactată pentru a veni cu câţiva oameni să asigure figuraţie, adică să aplaude şi să strige diverse lucruri la conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti, desfăşurată în urmă cu o săptămână. El a adăugat că pentru munca prestată, angajaţii nu şi-au primit cei 25 de lei promişi, pentru fiecare, de Marian Vanghelie. După aproximativ 20 de minute, figuranţii au plecat, deoarece şi-au dat seama că au greşit sediul şi au anunţat că se vor duce la sediul PSD Bucureşti din centrul Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS