16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCod galben pe Jiu şi Desnăţui

Cod galben pe Jiu şi Desnăţui

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat ieri avertizarea hidrologică de cod portocaliu pentru râul Jiu, secţiunea Răcari, şi pârâul Desnăţui, cele două cursuri trecând sub avertizare cod galben între 22 februarie, ora 16.00, şi 23 februarie, ora 16.00.
Direcţia Apelor Jiu a transmis ieri că, între 21 şi 22 februarie, râul Jiu a înregistrat niveluri în scădere cu 23 de centimetri la Sadu şi 56 la Rovinari, însă a crescut cu 20 de centimetri la Filiaşi şi 101 la Zăval. La staţiile hidrometrice Drăgoia pe Desnăţui, Răcari şi Podari de pe Jiu, nivelurile şi debitele erau ieri peste cotele de atenţie. În cazul râului Jiu, hidrologii au anunţat că sunt posibile unele creşteri din cauza efectului combinat al precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă. Direcţia Apelor Jiu a mai anunţat că nivelurile şi debitele se vor menţine peste cotele de avertizare pe sectorul Filiaşi – Podari.
Până ieri, conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, ca urmare a revăsării Jiului, pe raza comunei Coţofenii din Dos au fost inundate 328 de hectare de teren arabil, dintre care 92 de grâu, 100 de rapiţă şi 57 de pădure. De asemenea, Jiul şi pârâul Argetoaia au ieşit din matcă şi au inundat 40 de hectare de teren agricol pe raza comunei Scaeşti, dintre care 29 de hectare de grâu, 15 hectare de pajişti şi 11 hectare de arături.
Şi pârâul Teslui a ieşit din matcă, inundând aproximativ 30 de hectare de teren arabil şi fâneţe pe raza comunei Pieleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS