13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţist doljean, depistat băut în Olt

Poliţist doljean, depistat băut în Olt

Un agent de poliţie din judeţul Dolj va trebui să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor, după ce a fost prins băut la volan în judeţul Olt.
Agentul-şef adjunct Sabin Petrişan, ajutor de şef de post la Postul de poliţie din Amărăştii de Jos, judeţul Dolj, se deplasa sâmbătă seară pe DN 54 A, la volanul unui autoturism Ford înmatriculat în Bulgaria. Pe raza comunei Grojdibodu din judeţul Olt, el a fost tras pe dreapta de alt agent, ajutor de şef de post la poliţia din localitate, care l-a întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice şi l-a rugat să sufle în fiolă. Obişnuit să fie el acela care-i pune pe alţii să sufle în etilotest, agentul Petrişan a refuzat, enervându-se atât de tare încât nu a lipsit mult până la izbucnirea unui scandal între cei doi oameni ai legii.
Poliţistul din Olt şi-a păstrat calmul şi a chemat în ajutor un echipaj de poliţie din Corabia, care, cu mari eforturi, l-a convins pe poliţistul doljean să sufle în etilotest. Indicaţia aparatului a lămurit imediat reacţiile violente ale agentului-şef adjunct de la Amărăştii de Jos: Sabin Petrişan prezenta o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce, de obicei, corespunde unei alcoolemii în sânge de circa… 2 la mie! Drept urmare, Petrişan a fost condus şi la spital, unde i s-au recoltat – tot după multiple discuţii – probe biologice în vederea stabilirii cu certitudine a alcoolemiei. Apoi, colegii săi din Olt i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Sabin Petrişan este al doilea poliţist doljean care s-a ales, doar luna aceasta, cu dosar de conducere sub influenţa alcoolului. Agentul Pătruţi, de la Poliţia Filiaşi, este şi el cercetat pentru aceeaşi infracţiune, după ce ar fi fost depistat băut, pe raza localităţii de domiciliu, la volanul autoturismului personal, eveniment petrecut cu circa două săptămâni în urmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII