16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă gospodării din Târgu Jiu, afectate de precipitaţii

Două gospodării din Târgu Jiu, afectate de precipitaţii

Pompierii gorjeni au intervenit duminică la prânz la două gospodării din Târgu Jiu pentru a evacua apa care inundase şi subsolurile imobilelor. În comuna Roşia de Amaradia, precipitaţiile au dus la reactivarea unei alunecări de teren.

Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, a declarat că două echipaje de pompieri au intervenit ieri cu două motopompe pentru a evacua apa care a inundat gospodăriile cetăţenilor şi subsolul uneia dintre case.
„Am intervenit pentru scoaterea apei din curţile oamenilor şi din subsolul unei case. Cetăţenii care ne-au solicitat intervenţia locuiesc în Târgu Jiu, pe strada Petreşti şi pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Am intervenit şi pe o stradă din Târgu Jiu, unde, din cauza unei conducte care s-a spart, apa a inundat strada. Au avut loc infiltraţii cu apă, însă am acţionat prompt“, a declarat Mihai Avramescu.
În comuna gorjeană Roşia de Amaradia, precipitaţiile şi temperaturile mai ridicate au dus la reactivarea unei alunecări de teren. Potrivit primarului Liviu Cotojman, în centrul comunei a apărut o fisură care a angrenat reactivarea unei alunecări de teren mai vechi.
„Două case sunt în pericol dacă temperaturile mai cresc şi dacă plouă. Le monitorizăm în permanenţă ca să ştim dacă se impune evacuarea localnicilor. Pământul este foarte îmbibat de apă. Cred că primăvara aceasta va fi un test pentru noi. Dacă vremea evoluează în felul acesta, cu topirea zăpezii şi ploi, riscăm să avem mai multe case în pericol. Am avut noroc cu acel zid de sprijin construit în centrul comunei, în spatele şcolii“, a spus Liviu Cotojman, edilul comunei Roşia de Amaradia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS