21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCartierul Brestei, tot sub ape

Cartierul Brestei, tot sub ape

Aproximativ 160 de gospodării de pe 14 străzi din cartierul craiovean Brestei, printre care Fermierului, Aleile 4, 5 ,7 Brestei, Aleile 1, 2, 3, 4, 5 Fermierului şi Aleea 2 Odessa, au fost afectate de ultimele ploi şi de topirea zăpezii, două case fiind avariate. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, pentru a gestiona situaţia de urgenţă din cartierul Brestei, s-a intervenit pentru evacuarea apei, activitatea fiind condusă de prefectul judeţului Dolj şi de inspectorul-şef al ISU.
Pompierii au intervenit cu trei motopompe remorcabile şi trei motopompe transportabile, şapte ofiţeri, 60 de subofiţeri, care lucrează în ture până la evacuarea apei. De asemenea, pe lângă motopompele pompierilor a mai fost adusă alta de la Compania de Apă „Oltenia“. În acelaşi timp au fost decolmatate canalele de scurgere a apei şi a fost săpat un şanţ pe strada Fermierului, în care se deversează apa scoasă din curţile oamenilor. Pompierii au lucrat toată noaptea de sâmbătă spre duminică, sub paza poliţiei şi jandarmilor, pentru că oamenii care locuiesc pe străzile afectate de inundaţii au făcut scandal.
„Restricţionarea circulaţiei pe străzile afectate şi ordinea în zonă se realizează de către forţe ale poliţiei şi jandarmilor, acest lucru fiind necesar datorită faptului că oamenii de pe străzile afectate sunt nemulţumiţi şi fiecare doreşte să fie considerat prioritate“, au precizat pompierii doljeni.
Dacă oamenii sunt supăraţi că autorităţile îi duc cu vorba de ani buni, promiţând că le vor face canalizare, prefectul Eugen Georgescu a explicat că pentru această situaţie sunt de vină cei care şi-au ridicat case fără autorizaţie chiar pe canalele colectoare, apa neavând unde să se mai scurgă.
Sâmbătă seară, 14 străzi, 100 de gospodării şi 60 de case erau inundate, două locuinţe fiind avariate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII