Acasă Local Şoferul băut de la Ambulanţă a fost dat afară din nou

Şoferul băut de la Ambulanţă a fost dat afară din nou

Gheorghe Mihai, de 53 de ani, din Slatina, şoferul de la Serviciul de Ambulanţă (SA) Olt, care fusese dat afară după ce la sfârşitul lunii noiembrie 2009 a fost prins băut în timpul programului, a fost destituit din nou. Bărbatul îşi reluase activitatea în urmă cu mai puţin de o săptămână, după ce a dat în judecată conducerea Ambulanţei şi a câştigat procesul. Marţi, Consiliul Director din cadrul Ambulanţei l-a audiat şi a stabilit că este vinovat pentru fapta sa. Ulterior s-a decis desfacerea contractului de muncă al bărbatului. „Marţi, la ora 13.00, s-a întrunit Consiliul Director din cadrul Serviciului de Ambulanţă Olt. Întrucât data trecută şoferul nu a putut fi cercetat de Comisia de Disciplină pentru că şi-a luat concediu medical, acesta a fost chemat să dea explicaţii cu privire la ce s-a întâmplat. S-a hotărât în unanimitate desfacerea contractului de muncă al bărbatului. Urmează ca în termen de cinci zile, angajatul să primească decizia acasă“, a explicat Laurenţiu Moisiu, şeful SA Olt.

Dat afară în timp ce era în concediu

După ce a fost concediat prima dată, Gheorghe Mihai a dat în judecată conducerea Ambulanţei, iar instanţa i-a dat câştig de cauză. Pe 9 februarie, bărbatul s-a întors la serviciu şi şi-a reluat activitatea.
Laurenţiu Moisiu spune că şoferul a câştigat procesul pentru că se afla în concediu medical în momentul în care i-a fost desfăcut contractul de muncă. „Vechea conducere a Ambulanţei nu a respectat câţiva paşi care trebuia urmaţi. Şoferul şi-a luat concediu medical după fapta comisă, iar cei din conducerea Ambulanţei nu ştiau lucrul acesta. Şoferul trebuia să anunţe, dar nu a făcut-o la timp. S-a întrunit Comisia de Administraţie şi s-a hotărât desfacerea contractului de muncă al bărbatului, fără ca acesta fie cercetat cu privire la cele întâmplate“, a relarat Moisiu.
Gheorghe Mihai conducea o ambulanţă a SA Olt când un echipaj de poliţie l-a oprit pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina pentru un control. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de trei luni şi l-au fost sancţionat cu 540 de lei. 

Exit mobile version