12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Zilele „Marin Sorescu“, la Biblioteca Judeţeană Aman
Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova organizează mâine, de la ora 11.00, o serie de manifestări dedicate lui Marin Sorescu. Evenimentul este deschis de vernisarea expoziţiei de cărţi care reuneşte peste 80 de titluri, mărturie a varietăţii genurilor abordate de poetul Marin Sorescu. De asemenea, elevi din clasele a IX-a şi a XI-a de la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ din Craiova vor susţine prezentările: „Jocul şi joaca în poezia lui Marin Sorescu“, „Liliecii lui Marin Sorescu“ şi „Lumea satului în creaţia soresciană“. Elevii clasei a VI-a B de la aceeaşi instituţie şcolară vor prezenta un scurt moment artistic. La eveniment vor participa şi actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“, Alla Bogdan, Ionica Dobrescu şi Alice Ianoş, care vor recita din opera lui Marin Sorescu. Invitaţii speciali ai manifestării vor fi prof. univ. dr. George Sorescu şi prof. Ion Sorescu, fraţii poetului.
Click News

Teren de fotbal în Preajba
Primăria Târgu Jiu va finanţa construirea unei baze sportive în partea de nord a municipiului, în localitatea Preajba. Este vorba de un teren de fotbal, două vestiare şi două minitribune a câte o sută de locuri fiecare. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, respectiv 600.000 de lei, urmând ca diferenţa de până la 1,1 milioane de lei, cât este valoarea proiectului, să fie asigurată din bugetul local. Baza sportivă se va întinde pe o suprafaţă de 18.700 de metri pătraţi şi va putea fi folosită pentru pregătirea echipei de primă divizie Pandurii Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Radare de ultimă generaţie în Gorj
Poliţia Rutieră din Gorj a primit patru autospeciale dotate cu radare de ultimă generaţie, aparate care nu mai pot fi detectate de participanţii la trafic. Oamenii legii spun că noile radare au localizare prin GPS, astfel că şoferii nu mai pot să conteste poziţia în care era amplasat aparatul, respectiv în localitate sau în afara acesteia. De asemenea, programul informatic al radarelor permite setarea lor pentru o viteză diferită de limita din localitate şi, astfel, şoferii pot fi lăsaţi să circule cu o viteză mult mai mare şi prinşi instantaneu, fără ca detectoarele să mai aibă timp să avertizeze. „Aparatele sunt fabricate în Marea Britanie, au camere video performante şi, pe lângă antena radar, posedă şi un dispozitiv GPS care menţionează cu exactitate locul unde acţiona aparatul. Acum va exista posibilitatea de a monitoriza separat fiecare sens de circulaţie. Camerele video au o optică performantă (26x) şi sunt dotate cu sistem de filmare în infraroşu, oferind posibilitatea acţionării şi în zone neiluminate“, se spune într-un comunicat al poliţiei.
Eugen MĂRUŢĂ

Reabilitare termică
Autorităţile din Târgu Jiu vor să reabiliteze termic, în acest an, alte 92 de blocuri, majoritatea din zona centrală a municipiului. În prezent, la 21 de blocuri din oraş s-au efectuat lucrări de reabilitare termică prin programul guvernamental. Suma totală alocată în acest an de Primăria Târgu Jiu pentru finalizarea lucrărilor începute în 2009 şi demararea reabilitării celor 92 de blocuri este de 8,6 milioane de lei. Din aceşti bani, trei milioane de lei vor fi utilizaţi pentru terminarea lucrărilor la cele 21 de construcţii: „Sumele asigură terminarea lucrărilor începute şi proiectarea la cele 92 de blocuri noi cuprinse în program, dar şi începerea reabilitării la acestea. Noi avem pregătite documentaţiile la cele 92 de blocuri, să le depunem la Ministerul Dezvoltării când va fi demarat programul la nivel naţional. 30 de procente din finanţare sunt asigurate de bugetul local, 50% din bugetul de stat, iar 20% trebuie să fie finanţarea asociaţiilor de proprietari“, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS