10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii în casele carderilor

Percheziţii în casele carderilor

Ofiţerii BCCO Craiova au ridicat marţi, în urma unor percheziţii efectuate simultan la trei bărbaţi din localitate, mai multe dispozitive pentru falsificarea de carduri.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), sprijiniţi de efective din cadrul SRI şi IPJ Dolj, au executat simultan marţi trei percheziţii domiciliare în Craiova, la locuinţele unor persoane despre care existau indicii că deţin şi confecţionează dispozitive pentru falsificarea mijloacelor de plată electronice.
În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri folosite de cei trei în activitatea infracţională: o gură de bancomat ascunsă într-un play–station, mulaje pentru guri de bancomat, schiţele unor dispozitive pentru skimming, o baghetă pentru mascarea camerei miniatuarale (parte a dispozitivului de skimming), două laptopuri, şase hard-disk-uri şi 25 de CD-uri şi DVD-uri.
A doua zi, miercuri, cei trei au fost prezentaţi procurorilor DIICOT care, în urma probelor prezentate de poliţişti, au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. Ulterior, numai unul dintre cei trei, Roman Cristian Nicola, de 28 de ani, a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile. Împotriva celorlalţi doi procurorii au dispus cercetarea în stare de liberate.
Reprezentanţii BCCO Craiova au explicat că, înainte să fie ridicaţi, cei trei au fost supravegheaţi timp de mai multe luni, fiind monitorizaţi chiar şi în afara graniţelor. În sarcina lor s-a reţinut comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente pentru falsificarea mijloacelor de plată electronice şi falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Nicola, la a doua întâlnire cu ofiţerii BCCO

Roman Cristian Nicola a mai fost cercetat în 2007 de ofiţerii BCCO Craiova pentru comiterea unor fapte asemănătoare. Pe 14 octombrie 2007, craioveanul a fost alergat şi prins de poliţiştii comunitari, fiind suspectat că încerca să retragă bani în mod fraudulos dintr-un bancomat. Incidentul s-a petrecut pe strada Felix Aderca, o patrulă de poliţişti comunitari observând în faţa unui bancomat doi bărbaţi care lipiseră o substanţă albă, un fel de plastilină, pe bancomat. Când poliţiştii s-au apropiat de cei doi, aceştia au fugit, unul dintre ei, Roman Cristian Nicola, fiind prins în zona magazinului Mercur. Suspectul a fost dus la Secţia 1 Poliţie Craiova, de unde a fost preluat de ofiţerii BCCO. În urma cercetărilor s-a stabilit că plastilina fusese folosită, cel mai probabil, pentru a face un mulaj după fanta bancomatului. Nicola le-a povestit atunci poliţiştilor BCCO că nu îl cunoştea pe bărbatul care a fugit, că doar trecea prin zonă, iar când a văzut poliţia s-a speriat şi a fugit.
Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat, respectiv acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente pentru falsificarea mijloacelor de plată electronice şi falsificarea instrumentelor de plată electronică, craioveanul riscă până la 12 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII