8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGravida obeză din Olt a născut o fetiţă sănătoasă

Gravida obeză din Olt a născut o fetiţă sănătoasă

Gravida obeză din judeţul Olt a adus pe lume o fetiţă. Femeia a fost transferată miercuri la Spitalul Municipal Bucureşti pentru a naşte, întrucât Spitalul de Urgenţă Craiova, unde era internată, nu are o masă de operaţie care să reziste la o asemenea greutate. Medicii spun că atât femeia, cât şi bebeluşul sunt sănătoşi.

Victoria Lăcătuş, femeia din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, care cântăreşte 240 de kilograme, a adus pe lume un copil sănătos. Tânăra de 25 de ani a născut ieri-dimineaţă la Spitalul Municipal Bucureşti o fetiţă de 2,9 kilograme. Medicii spun că mama şi copilul sunt sănătoşi, dar că la femeie există riscul să apară complicaţii din cauza obezităţii.
„Tânăra a născut prin cezariană, la ora 8.30 azi-dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.). Operaţia a durat o oră şi treizeci de minute şi nu au apărut complicaţii majore. Intervenţia a fost dificilă, dar s-a încheiat cu bine. În prezent, mama se află la Terapie Intensivă, iar copilul este la Secţia neonatologie, ambii fiind bine din punct de vedere medical. Este posibil să apară complicaţii la mamă, din cauza obezităţii. Noi o monitorizăm permanent şi sperăm să nu apară probleme grave“, a declarat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Bucureşti.

A născut pe un pat special

Femeia a fost adusă la Bucureşti miercuri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, întrucât unitatea medicală nu are o masă de operaţie care să reziste la o asemenea greutate. La Spitalul Municipal Bucureşti există un pat special pe care nasc gravidele obeze. Chiar şi aşa, medicii spun că nu au mai întâlnit un asemenea caz. „Au mai născut gravide obeze la noi în spital, dar cu greutatea de până la 160 de kilograme. Este un caz unic pentru noi şi cred că şi în ţară“, a adăugat Bogdan Popescu.
Rudele Victoriei au mers ieri-dimineaţă la Spitalul Municipal Bucureşti. „Victoria se simte bine, s-a trezit după anestezie şi nu sunt probleme. Ne-au spus doctorii că e sănătoasă şi ea, şi copilul. A născut o fetiţă frumoasă“, a spus o rudă a tinerei. Soţul Victoriei, Costel Lăcătuş, este foarte fericit şi abia aşteaptă ca soţia şi copilul să ajungă acasă.
„Suntem căsătoriţi de un an şi ne doream foarte mult un copil. Mâine (astăzi – n.r.) voi merge la Bucureşti să-mi văd fetiţa şi soţia. Pe fetiţă o va chema Elena Anişoara. Abia aştept să o ţin în braţe“, a spus, mândru, tatăl.
Medicii spun că tânăra şi copilul vor rămâne mai mult timp sub supraveghere medicală pentru a nu apărea complicaţii.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU