3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAzilul din Pieleşti, verificat de poliţie

Azilul din Pieleşti, verificat de poliţie

O echipă de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a făcut ieri o „vizită“ la azilul de bătrâni care funcţionează ilegal în Pieleşti. Poliţiştii s-au autosesizat în urma articolelor din presă şi au vrut să vadă care sunt condiţiile din azilul amenajat în casa de pe Strada Nouă, la nr. 18.
„S-au dispus verificări la acest azil, iar dacă se vor stabili fapte care cad în competenţa noastră, se vor dispune măsurile legale“, a declarat agent Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.
Dacă poliţiştilor le-a deschis, pentru a le arăta în ce condiţii trăiesc cei cinci bătrâni din acest azil, nu la fel de cooperantă s-a arătat îngrijitoarea cu ziariştii aflaţi şi ei ieri în faţa porţii. Femeia a refuzat să dea informaţii sau să permită accesul ziariştilor în incinta azilului, mărginindu-se să răspundă la întrebările poliţiştilor. Aceasta le-a spus că nu are documentele solicitate de oamenii legii, dar că le poate aduce administratorul în câteva ore. Îngrijitoarea nu a putut prezenta nici măcar actul de identitate.
Direcţia de Sănătate Publică Dolj nu a primit până ieri nici o sesizare referitoare la condiţiile în care sunt cazaţi bătrânii la azilul din Pieleşti. Conducerea instituţiei nu exclude totuşi posibilitatea să se autosesizeze şi să demareze un control în acest sens.
Amintim că, pe 4 februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a efectuat, în baza unei sesizări, un control la azilul de bătrâni din Pieleşti. Potrivit ITM Dolj, unitatea funcţiona într-o casă tip fără a avea acreditare pentru desfăşurarea de servicii sociale şi nu îndeplinea condiţiile minime pentru asigurarea unor îngrijiri corespunzătoare bătrânilor, existând riscuri majore privind sănătatea fizică şi mentală a acestora. În urma controlului, firma care deţine azilul de bătrâni, SSP Product, a fost amendată cu 6.000 de lei şi a primit termen pentru a intra în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII