16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVanghelie nu e îndrăgostit de Geoană

Vanghelie nu e îndrăgostit de Geoană

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, spune, într-o înregistrare audio care circulă pe internet, folosind un limbaj injurios, că Mircea Geoană are „o grămadă de defecte“.

Vanghelie vorbeşte în termeni acizi şi despre colegii săi de partid, despre care spune că sunt nişte „lepre“ şi „idioţi“, care ar fi în stare să-şi dea şi nevestele pentru a primi funcţii în PSD. „Ăştia-s nişte lepre nenorocite, mă! Tu ce crezi, că eu sunt îndrăgostit de Geoană? Ce, e gagică? Dă-l în p… mea că are o grămadă de defecte! Dar e vorba de când te uiţi tu în oglindă dimineaţa. Înţelegi? Cum, mă, zic una şi zic «Aoleu, voi sunteţi mâine mai tari, sunt mâine cu voi»? Cum dracu’ mă frate, mă? Eu am fost pe bulevard vagabond, ăştia au stat la facultate şi n-au învăţat nimic, dă-i dracu’ de idioţi! Pe cuvântul meu de onoare, n-au învăţat nici principiile elementare ale bunului-simţ! Nimic n-au, ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce-ţi spun! Ca să le dai o funcţie, îţi dă neveste (sic!)“, se arată în înregistrare. „De aia arată emisiuni la Diaconescu cu alea, cum îi zice…“, mai spune şeful pesediştilor bucureşteni, făcând o aluzie la emisiuni de la OTV având ca subiect swingerii.

A fost un spirit de glumă…

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, susţine că exprimarea sa din înregistrarea audio postată pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu a fost „un spirit de glumă“ la adresa preşedintelui partidului, Mircea Geoană.
Întrebat despre înregistrarea audio în care foloseşte un limbaj ireverenţios la adresa lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie a răspuns: „A fost o glumă, eram supărat că ieşeam de la o discuţie şi vorbeam de realitatea din partid, din păcate. Asta e viaţa, toată lumea vrea funcţii şi nu înţelege nimic“.
El a insistat că apelativele folosite la adresa lui Geoană au constituit o glumă.
„Cea privitoare la preşedinte era o glumă, era în spiritul unei glume tocmai sau sub pretextul să nu bănuiască cineva că eu sunt de dimineaţa până seara cu gândul la Mircea Geoană“, a adăugat Vanghelie.
El a precizat, răspunzând unor întrebări, că Geoană nu i-a cerut explicaţii.
„Nu am discutat (cu Geoană – n.r.). Caracterul meu nu se schimbă. Mircea Geoană ştie că sunt un tip ferm. Când vreau un lucru, vreau, când nu vreau, nu vreau. Nu sunt legat ombilical de Mircea Geoană. Am spus că îl votez pentru ca dimineaţa, când mă scol, să nu îmi fie ruşine să mă uit la mine. Pentru că erau alţii lipiţi de Mircea Geoană în campanie ca timbrul pe scrisoare şi a doua zi i-au cerut demisia“, a mai afirmat Vanghelie.

Marean spune bancuri cu Geoană şi Vântu

Liderul PSD Bucureşti le-a spus marţi membrilor Consiliului organizaţiei un banc despre vizita lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vântu: „Ştiţi care este cel mai bun banc cu Geoană şi Vântu? – Care e cel mai bun SPA? La domnul Vântu! Te duci cinci minute şi te lasă cinci ani!“, a spus Vanghelie, stârnind zâmbete şi ironii în sala de şedinţă.
Vanghelie a mai spus că Mircea Geoană are multe lipsuri, el apreciind că vizita acestuia la Sorin Ovidiu Vântu, în timpul campaniei electorale, a fost o greşeală care a afectat foarte mult PSD.
„Mircea Geoană are foarte multe lipsuri. A greşit foarte mult. Eu cred că a greşit Mircea Geoană, vizita la SPA ne-a afectat foarte mult“, a spus Vanghelie.
El a arătat că în PSD doar Ion Iliescu a câştigat alegerile şi a adus voturi partidului, spre deosebire de Adrian Năstase şi Mircea Geoană.
„Singurul care nu face jocuri în partid este Ion Iliescu. În rest, toţi, inclusiv eu, facem jocuri“, a adăugat Vanghelie.
El a precizat, totodată, că, în opinia sa, nu din cauza vizitei lui Geoană la Vântu s-au pierdut alegerile.
Vanghelie a adus în discuţie, în acest sens, faptul că propunerile benefice făcute de unii sau alţii dintre liderii din partid sunt atacate imediat de alţii şi a făcut apel la a se înceta această luptă internă.
El a arătat că în acest moment se vorbeşte de scindarea PSD, dar s-a întrebat, retoric, dacă partidul nu s-a scindat în momentul în care o parte dintre liderii PSD au solicitat Congres extraordinar şi demisia actualei conduceri.

Lista care ar putea rupe PSD
 
1.703 delegaţi vor participa, pe 20 februarie, la Congresul PSD, potrivit unei liste provizorii întocmite la începutul săptămânii de conducerea centrală a partidului. Dintre aceştia, nu mai puţin de 225 fac parte din organizaţia Bucureşti, filiala condusă de Marian Vanghelie având cel mai mare număr de delegaţi.
Pe lângă aceasta, Vanghelie va garanta pentru Mircea Geoană şi voturile celor 21 de reprezentanţi ai organizaţiei Ilfov şi celor 31 de la Giurgiu.
Intenţia lui Mircea Geoană de a impune un vot pe echipe este cel de-al doilea motiv pentru care tabăra adversă ridică problema scindării PSD. „Un vot pe echipe ar fi complicat şi ar duce la rezultate nedorite. Eu sper că nu vom ajunge în situaţia scindării partidului“, a declarat Ion Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII