10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSurprize în accidentul de la Cârcea

Surprize în accidentul de la Cârcea

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Elisabeta Drăguţ, a spus ieri, în cadrul conferinţei de presă ce a urmat bilanţului unităţii pe care o conduce, că ancheta continuă în ritm susţinut în dosarul accidentului feroviar de la Cârcea. „Vă asigurăm că acest dosar va fi soluţionat şi vă promitem că vor exista surprize“, a declarat procurorul general Elisabeta Drăguţ, fără să ofere însă amănunte, pentru a nu periclita ancheta.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au deja profilul ADN al autorului sau al unuia dintre autori şi este doar o chestiune de timp până ce acesta va fi identificat, existând deja în acest dosar mai multe piste. Probele ADN au fost ridicate de pe un bidon cu ulei, găsit la locul accidentului feroviar produs toamna trecută la Cârcea, soldat cu 15 persoane rănite uşor şi pagube estimate la cinci milioane de euro. Aceleaşi surse judiciare susţin că ADN-ul descoperit la locul faptei nu corespunde cu cel al principalului suspect de până acum – Florin Vlad, de 53 de ani, din Cârcea, angajat al CFR Infrastructură.
Reamintim că, în noaptea de 21 spre 22 septembrie 2009, opt vagoane şi locomotiva trenului accelerat 1692, care circula dinspre Craiova către Bucureşti, au deraiat la km 200+900, pe raza localităţii doljene Cârcea. Din cercetările Autorităţii Feroviare Române (AFER) s-a stabilit că accidentul s-a produs, cel mai probabil, după ce una sau mai multe persoane au demontat şuruburile căii ferate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII