8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiect de ecologizare finanţat de Ambasada SUA

Proiect de ecologizare finanţat de Ambasada SUA

Fundaţia „Cuvântul care zideşte“, patronată de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, a demarat proiectul „Copiii – protectorii naturii“, finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Proiectul îşi propune crearea unui grup de suport format din elevi şi profesori ai colegiului în vederea protejării cadrului natural şi întreţinerii spaţiilor verzi din zona Podari – Valea Jilului. „În cadrul proiectului vor avea loc activităţi de dezvoltare durabilă, acestea având caracterul situării pe termen lung, dat fiind faptul că odată ce au fost create grupurile de suport, formate din elevi şi cadre didactice, acestea vor asigura sustenabilitatea proiectului. Dorim să cultivăm în rândul copiilor noştri dragostea faţă de natură şi mai ales grija pe care trebuie să o poarte mediului înconjurător“, a precizat Dan Mic, directorul CN „Carol I“.
În cadrul proiectului va fi prezentată şi expoziţia realizată de artistul fotograf craiovean Emil Bănuţi, care va ajunge în opt unităţi de învăţământ din judeţele Dolj şi Gorj. În cadrul manifestării va fi înfăţişat şi un film documentar realizat de studioul de producţie video al Arhiepiscopiei Craiovei şi dedicat protejării văii râurilor, în general, şi zonelor de agrement situate pe Valea Jiului, în special.
Realizarea propriu-zisă a acţiunii „Ocrotiţi natura!“ în zonele marcate pentru colectarea deşeurilor va consta în colectarea şi sortatea de către elevi a unor materiale care produc poluarea precum: hârtie, materiale din plastic, materiale din fier etc. Proiectul va continua cu alte activităţi de ecologizare care vizează în primul rând zonele de agrement din Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII