5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Moartă în baie

O tânără de 21 de ani, din comuna Vişina Nouă – Olt, a fost găsită moartă în cadă, zilele trecute. Ana Ionela Bătrânca s-a intoxicat cu monoxid de carbon în timp ce făcea duş, potrivit datelor anchetei. O rudă a găsit-o în baie şi a scos-o pe hol, încercând să o salveze. Echipajul SMURD care s-a deplasat la faţa locului a resuscitat-o zeci de minute, dar fata nu a mai dat nici un semn de viaţă. „Pacienta se afla în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare, dar fără nici un rezultat“, a explicat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Familia fetei, în afara pericolului

Bunicii şi mama fetei au ajuns la Spitalul din Caracal în stare gravă, fiind internaţi la Terapie Intensivă. Potrivit directorului spitalului, Radu Liviu, cei trei au cerut externarea pentru a participa la înmormântarea fetei, după care au revenit în spital. „Cei trei pacienţi s-au externat la cerere, iar apoi, pentru că nu s-au simţit bine, au revenit în spital. În prezent, sunt internaţi la Secţia cardiologie a spitalului nostru, starea lor este bună şi se află în afara pericolului“, a spus directorul Spitalului din Caracal.
Conform datelor anchetei, boilerul instant pe butelie era defect.
„În urma necropsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon. Se pare că aparatul de încălzit apa, instalat în baie, era defect. Aceste aparate se montează în spaţii permanent aerisite, şi nu în locuri închise“, a explicat medicul legist, Sorin Lesnic. Potrivit acestuia, în ultima perioadă de timp, peste zece persoane din Olt şi-au pierdut viaţa după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la aparatele de încălzit apa. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII