22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn elev din Dolj a fost eliminat din bacalaureat

Un elev din Dolj a fost eliminat din bacalaureat

Aproximativ 87% dintre elevii care au susţinut în primele două zile proba de competenţe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat au primit calificative de avansat şi experimentat, un singur candidat fiind eliminat în judeţul Dolj, pentru încercare de fraudare cu ajutorul telefonului mobil. „Rezultatele elevilor noştri au fost la nivelul celor raportate la nivel naţional. 60% dintre elevi au obţinut nivelul experimentat, 27% – avansat, iar 13% – nivelul mediu de pregătire“, a precizat Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Telefonul mobil l-a scos din examen

Un elev de la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ a încălcat regulamentul Ministerului Educaţiei privind desfăşurarea bacalaureatului. Acesta a fost surprins de profesorii din comisie vorbind la telefonul mobil. „La ora 11.20 mi s-a solicitat prezenţa la subcomisia a doua de bacalaureat din liceul nostru. Alexandru Ionuţ Lugoş a fost surprins vorbind la telefonul mobil chiar în sala de examen, după ce primise subiectele. L-am întrebat dacă este adevărat, iar acesta a confirmat. Conform articolului 48, alineatul 2, elevii fuseseră informaţi că nu au voie în sala de examen cu nici un fel de element ajutător. Am afişat acest regulament şi la fişierul din curtea unităţii şcolare, dar şi pe uşile sălilor de examen. Simpla găsire a unor astfel de obiecte atrage după sine eliminarea elevului din bacalaureat“, a precizat Mihai Harosa, preşedintele comisiei de bacalaureat din Grupul Şcolar „Traian Vuia“. Gestul elevului este cu atât mai greu de înţeles cu cât, prin simpla prezenţă la verificarea competenţelor lingvistice, acesta ar fi obţinut nivelul mediu. Tentativa de fraudă se pedepseşte cu eliminarea candidatului de la bacalaureat în cadrul acestei sesiuni.
Alţi 30 de elevi doljeni nu s-au prezentat la susţinerea competenţei lingvistice în primele două zile de examen, aceştia având însă posibilitatea să se reprogrameze pentru ultima zi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS