Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

După zăpadă rămân gropile
Nervi întinşi la maximum, cozi interminabile la semafor şi multe vizite la mecanic. Craterele care s-au format pe străzile din Drobeta Turnu Severin în urma topirii zăperii sunt la tot pasul, iar responsabilii pentru rezolvarea acestor probleme nu par să caute soluţii. Situaţia este cu mult mai gra­vă atunci când plouă, iar gro­pile se umplu cu apă. În ur­mă cu ceva timp, drumarii au încercat astuparea gropilor din asfalt folosind un balast se­miumed, însă problema nu a fost rezolvată. „Am încercat plo­mbarea străzilor cu un be­ton umed, în ideea de a pro­teja structura carosabilului, însă nu a fost decât o so­luţie de moment. Acest ma­te­rial a cedat odată cu prima nin­soare. Este nevoie de o re­fa­cere în totalitate a covorului as­faltic“, a precizat Mircea Se­vastian Grosu, viceprimarul mu­nicipiului Drobeta Turnu Severin. Reprezentanţii administraţiei publice promit că, îndată ce tim­pul va permite, gropile vor fi astupate.
Alin Ghiciulescu

Abandonată de familie
O femeie de 62 de ani a fost găsită îngheţată în Parcul „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. O echipă de poliţişti comunitari din Târgu Jiu a găsit-o pe femeie îngheţată pe o bancă din parc. Aceasta a fost imediat transportată la Spitalul Judeţean, pentru acordarea de îngrijiri medicale, după care a fost dusă la Casa „Iris“, centrul social de urgenţă pentru persoanele fără adăpost. Femeia le-a povestit oamenilor legii că a fost abandonată de copiii săi.
Eugen Măruţă

Lovitură fatală
Un bărbat de 35 de ani a murit în condiţii suspecte ieri la prânz pe un trotuar din centrul oraşului Drobeta Turnu Severin. Acesta s-a împiedicat, a căzut, iar lovitura la cap i-a fost fatală. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic. După cum susţin aceştia, cel mai probabil, bărbatul a suferit un atac de cord. „Când am  ajuns noi, bărbatul era mort. Am încercat să îl resuscităm, dar prezenta o plagă deschisă în zona capului. Probabil că a suferit un infarct miocardic“, a spus Minodora Popescu, medic SJA Mehedinţi. Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi au deschis o anchetă pentru a afla împrejurările în care s-a petrecut evenimentul, anchetă ce îi va viza şi pe angajaţii firmei de deszăpezire ce ar fi trebuit să cureţe trotuarele.
Alin GHICIULESCU

Razie în târgul auto din Târgu Jiu
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Poliţia Târgu Jiu şi lucrători de la Inspectoratului de Jandarmi au desfăşurat o acţiune în târgul auto din municipiu, pentru a verifica dacă agenţii economici derulează acte de comerţ ilicit. Au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici, cinci dintre ei fiind depistaţi nerespectând prevederile legale. Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei şi au dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 5.500 de lei, acestea fiind expuse la comercializare fără ca agenţii economici să deţină documente de provenienţă. „A fost identificat Andrei V., de 49 de ani, care oferea telefoane mobile folosite, încărcătoare pentru telefoane şi alte accesorii. Acesta nu avea documente de provenienţă pentru 37 de telefoane şi 81 de încărcătoare, în valoare de 4.200 de lei. Bunurile comercializate au fost ridicate în vederea confiscării, bărbatul fiind sancţionat cu amendă de 1.500 de lei“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version