24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIarnă grea în judeţul Mehedinţi

Iarnă grea în judeţul Mehedinţi

Drumul naţional 67D a fost blocat ieri-dimineaţă din cauza unei avalanşe, iar pe alte drumuri naţionale şi judeţene din Mehedinţi se circulă cu dificultate.

Echipele de deszăpezire au acţionat fără încetare în noaptea de miercuri spre joi, pe DN 67D, care face legătura între Baia de Aramă şi Băile Herculane, munca drumarilor fiind îngreunată de ninsoarea abundentă şi de viscol.
„Toată noaptea am acţionat, dar nu apucam să dăm zăpada de pe un sens că se punea la loc imediat din cauza viscolului“, a spus un drumar.
Mai multe drumuri comunale din Baia de Aramă sunt impracticabile. În comuna Obârşia Cloşani, zăpada măsoară peste 50 de centimetri, iar oamenii îşi pun speranţa doar în utilajele de deszăpezire.
„Zăpada depăşeşte 50 de centimetri, dar trebuie să îi facem faţă. Cred că de zece ani nu am mai avut o iarnă aşa de grea. Am avut şi o avalanşă pe DN 67, dar după câteva ore drumarii au reuşit să deschidă circulaţia“, a declarat Nicuşor Popescu, primarul comunei Obârşia Cloşani.

Patru localităţi, fără curent electric

Din cauza unei avarii produse la linia electrică de 20 kV Strehaia – Grozeşti, au fost afectate patru localităţi. Echipe de intervenţie aparţinând CEZ Distribuţie au acţionat pentru remedierea defecţiunilor.
„Condiţiile meteorologice deosebite înregistrate în cursul nopţii – precipitaţii abundente şi vânt puternic – au provocat întreruperea furnizării energiei electrice în comunele Grozeşti, Stângăceaua – parţial şi în suburbia Stânceşti din oraşul Strehaia. Au fost găsiţi copaci căzuţi pe linii, izolatoare şi conductoare rupte. Echipele CEZ Distribuţie au intervenit de la primele ore pentru remedierea avariilor şi alimentarea consumatorilor cu energie electrică, dar intervenţiile au fost îngreunate de viscolul puternic, de copacii căzuţi pe liniile electrice şi de condiţiile din teren“, a declarat Dan Popescu, purtător de cuvânt CEZ România.
De asemenea, mai multe ambulanţe au rămas blocate în zăpadă.
„Ieri-dimineaţă (joi – n.r.), Garda de Intervenţie Baia de Aramă a intervenit cu un autocamion şi şase pompieri în oraşul Baia de Aramă, pentru transportarea unui pacient de la o ambulanţă înzăpezită la spital, în vederea internării acestuia. De asemenea, Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu autospeciala cu tracţiune integrală şi patru pompieri în satul Cerneţi – Piatra Albă, pentru deszăpezirea unei ambulanţe şi repunerea acesteia pe carosabil“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.
Judeţul Mehedinţi a ieşit de sub atenţionarea codului galben.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU