10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

David Arquette şi Courteney Cox vor să înfieze un copil
Cunoscuţii actori David Arquette şi Courteney Cox îşi doresc să devină din nou părinţi. Cei doi soţi par decişi să adopte un copil, dintr-un motiv foarte simplu: metoda tradiţională este prea obositoare. „Ar fi dificil pentru amândoi să facem un copil, aşa că mai bine înfiem unul. Sincer, îmi place să-l fac, dar sexul este… greu pentru mine. Nu am energia necesară şi mă oboseşte“, a declarat David. Cuplul are o fetiţă de cinci ani, adusă pe lume prin fertilizare in vitro. Cei doi soţi s-au cunoscut în 1997, la filmările thrillerului „Scream“, ei căsătorindu-se doi ani mai târziu.

Cu Ferrari în sufragerie
Designerul Olger Schubert este atât de îndrăgostit de bolidul său Ferrari, încât îl ţine cu el în sufragerie, între tablouri, cărţi şi mobilier scump. Ideea sa a fost, de altfel, apreciată de revista Architectural digest (biblia designului interior) sufrageria sa fiind desemnată cel mai frumos garaj din Statele Unite. Şi pentru că locuieşte la etajul doi al unui bloc din Brentwood, Los Angeles, Schubert a comandat să i se construiască un fel de pod de trei metri, care face legătura între sufragerie şi strada din apropiere, care, ca înălţime, trece cam pe la nivelul etajului întâi al clădirii. Pentru a-şi îndeplini acest vis, Schubert a investit peste un milion şi jumătate de dolari. Din păcate însă, acum are probleme cu vecinii de bloc, care îl acuză că a stricat peisajul şi că pune în pericol circulaţia. În ciuda faptului că designerul a protestat şi a arătat că primăria i-a acordat toate cele 18 autorizaţii necesare, el a trebuit să se recunoască învins. În plus, reprezentanţii primăriei locale s-au răzgândit şi i-au cerut să demoleze podul. Schubert a mărturisit că nu înţelege resentimentele vecinilor. „Probabil i-a deranjat faptul că pentru a modifica apartamentul şi pentru a construi podul, la cinci metri înălţime, am avut nevoie de foarte mulţi ani“, a declarat designerul. Însă William Burnside, liderul grupului care i-a determinat pe reprezentanţii primăriei să se răzgândească, a ţinut să precizeze că nu este interesat decât de mediu şi de siguranţă. Între timp, Schubert a cerut ajutorul unui avocat pentru a bloca ducerea la îndeplinire a deciziei edililor.

Rugăciune la locul de muncă
Un şofer musulman al unui autobuz din Londra a reuşit să îi bage în sperieţi pe pasagerii săi, după ce s-a oprit brusc, s-a aşezat în genunchi şi a început să se roage. Mulţi pasageri au crezut că bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, se pregăteşte să comită un atentat sinucigaş şi şi-au ţinut respiraţia până în momentul în care şoferul, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, s-a ridicat şi s-a aşezat din nou la volan. Ineditul incident a avut loc săptămâna trecută, în autobuzul numărul 24, în Gospel Oak, din nordul Londrei. Mai mulţi pasageri au făcut reclamaţii la Transport for London (TfL), societatea publică de transport din capitala Regatului, plângându-se atât de comportamentul şoferului, cât şi de întârzierea provocată de rugăciunea acestuia. „Tocmai urcasem în autobuz, când şoferul a oprit şi, fără să ne spună nimic, s-a ridicat de pe scaun, a lăsat motorul pornit şi a întins o jachetă fosforescentă pe podea. Credeam că se simte cineva rău şi că el acoperă ceva, însă după aceea şi-a scos pantofii şi a început să se roage. Am fost şocat“, a povestit Gayle Griffiths, unul dintre pasageri. Societatea de Transport din Londra a remis un comunicat în care îşi cere scuze pentru incident, explicând că personalul său este autorizat să se roage şi în timpul programului de lucru, însă în pauzele dintre două curse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS