3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferul de ambulanţă băut s-ar putea întoarce la muncă

Şoferul de ambulanţă băut s-ar putea întoarce la muncă

Gheorghe Mihai, şoferul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt care la sfârşitul lunii octombrie 2009 a fost dat afară după ce a fost prins băut în timpul programului, s-ar putea întoarce la serviciu. Bărbatul de 53 de ani, din Slatina, a dat în judecată conducerea Ambulanţei şi a câştigat procesul. „Ne-a dat în judecată şi a câştigat procesul, iar hotărârea este definitivă. Şoferul a venit la mine astăzi (luni – n.r.) cu o copie după hotărârea judecătorească şi mi-a arătat-o. Am solicitat şi noi la judecătorie o înştiinţare în acest sens, iar dacă este aşa cum spune el, se va întoarce la serviciu chiar de zilele acestea. Noi vom depune recurs, dar dacă va câştiga şi recursul nu avem ce să facem. Va trebuie să respectăm decizia instanţei“, a spus Moisiu. În cazul în care şoferul va câştiga recursul, conducerea SJA va plăti 2.500 de lei cheltuieli de judecată.
 
Vor face recurs

Gheorghe Mihai conducea o maşină a Serviciului de Ambulanţă Olt când un echipaj de poliţie l-a oprit pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, pentru un control. Echipajul venea dintr-o cursă de la Schitu, de unde luase un bolnav. L-a lăsat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi urma să se întoarcă la bază. Pe drum, ambulanţa a fost oprită de poliţie, care a constatat că şoferul se afla sub influenţa alcoolului. Potrivit poliţiştilor, conducătorul auto avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii i-au reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de trei luni şi l-au sancţionat cu 540 de lei. Ulterior, bărbatului i s-a desfăcut contractul de muncă pentru fapta sa. Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină din cadrul SJA Olt.
Managerul SJA Olt, Laurenţiu Moisiu, este hotărât să facă recurs. „Nu mi se pare normal ca, după fapta pe care a săvârşit-o, şoferul să se întoarcă la serviciu. Nu voi lăsa lucrurile aşa, mai multe nu pot să vă spun“, a menţionat managerul SJA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU