14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţean cercetat pentru proxenetism în Italia

Mehedinţean cercetat pentru proxenetism în Italia

Un bărbat din judeţul Mehedinţi pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat de arestare pentru proxenetism şi ameninţare, a fost prins de poliţişti, iar acum se află în arestul IPJ Dolj. Luni seară, bărbatul de 30 de ani a fost prins de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Mehedinţi chiar la el acasă. Acesta a refuzat să recunoască vreuna dintre acuzaţiile aduse în mandatul de arestare.
„Nu înţeleg de ce m-aţi adus aici. Am omorât pe cineva? Cine sunteţi dumneavoastră? Vreau să îmi arătaţi şi mie nişte acte, ceva. Eu am fost în Italia la muncă, dar acum un an şi de atunci nu am mai fost. Nu ştiu despre ce vorbiţi. Vreau să merg acasă“, le spunea Valentin C. poliţiştilor.
Oamenii legii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de urgenţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorilor pentru îndeplinirea procedurii de extrădare.
Ieri, Curtea de Apel Craiova a dispus un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele bărbatului din Mehedinţi, acesta urmând să fie extrădat pentru efectuarea pedepsei în Italia.
„Poliţiştii Serviciului investigaţii criminale – Compartimentul Urmăriri împreună cu agenţii Postului de Poliţie Corcova l-au depistat pe Valentin C., de 30 de ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi, care poseda mandat de arestare preventivă pentru proxenetism şi ameninţare, emis de autorităţile italiene. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de urgenţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului din cadrul Curţii de Apel Craiova, pentru îndeplinirea procedurii de extrădare“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
De la începutul anului 2010, poliţiştii Compartimentului Urmăriri au pus în aplicare patru mandate asemănătoare, privind persoane care aveau domiciliul în judeţul Mehedinţi, două dintre acestea fiind deja extrădate în Italia, iar două se află încarcerate în arestul IPJ Dolj.
Dacă va fi găsit vinovat, mehedinţeanul riscă să îşi petreacă următorii 15 ani după gratii, însă departe de ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII