10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSNIF Dolj supravieţuieşte din chirii

SNIF Dolj supravieţuieşte din chirii

Majoritatea salariaţilor se află în şomaj tehnic. În lipsă de comenzi, filiala obţine banii de subzistenţă din chirii.
Filiala doljeană a Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) trăieşte doar din chirii, iar majoritatea angajaţilor săi sunt în şomaj. Directorul Marian Mogoşanu spune că în ultimul an nu s-au mai luat lucrări. „Doar şase angajaţi mai vin la serviciu, restul sunt în şomaj tehnic. Trăim din închirierea de utilaje şi echipamente, pentru că în ultimul an nu am mai avut lucrări. Noi lucram în mod normal pentru ANIF, prin încredinţări directe. Pentru că a dispărut posibilitatea încredinţării directe, nu am mai primit de lucru“, a explicat Mogoşanu.
Altfel, statul a prelungit administrarea specială a societăţii până la sfârşitul lui 2010, pentru a nu fi atacată de creditori. Potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii, procedura de administrare specială din perioada de privatizare încetează la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2010. În 2008, guvernul a decis ca societatea să fie vândută prin licitaţie, iar Agenţia Domeniilor Statului (ADS), unicul acţionar al SNIF, estima că procedura va fi încheiată în primul semestru al anului 2009. Procesul nu s-a încheiat însă în timpul scontat. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anunţat la jumătatea anului trecut că ar putea prelua acţiunile SNIF.
SNIF are 403 locaţii imobiliare, răspândite în toată ţara, fapt care o face atractivă pentru amatorii de chilipiruri. Societatea se ocupă cu administrarea, întreţinerea, repararea şi exploatarea lucrărilor de irigaţii, desecări-drenaje, baraje, inclusiv apărarea împotriva inundaţiilor. În Craiova, bunurile aflate în patrimoniu includ 20.000 de metri pătraţi de teren pe strada Râului (unde se află şi sediul), plus alţi 15.000 de metri pătraţi în zona TCIF SA. Alte terenuri aflate în proprietate se află la Amărăştii de Jos, Bechet şi Giubega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU