10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHaos pe şosele din cauza zăpezii

Haos pe şosele din cauza zăpezii

Direcţia Poliţiei Rutiere a dispus sâmbătă restricţionarea circulaţiei vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe drumurile naţionale din judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Teleorman pe durata codului portocaliu. Ieri-seară, poliţia a ridicat interdicţia în Dolj.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a interzis, începând de sâmbătă, ora 18.00, şi până duminică, ora 18.00, circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe toate drumurile europene şi naţionale de pe raza judeţului Dolj.
Restricţiile au fost dispuse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Direcţia Poliţiei Rutiere, după ce, sâmbătă dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru mai multe judeţe, printre care şi Dolj. Astfel, poliţiştii au luat măsura restricţionării circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile naţionale din judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Teleorman în intervalul 6 februarie, ora 18.00, 7 februarie, ora 18.00, iar în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi şi Ilfov în intervalul 7 februarie, ora 6.00, 8 februarie, ora 6.00.
Potrivit IPJ, în judeţul Dolj, începând de sâmbătă seară, 185 de poliţişti au instituit filtre pe drumurile naţionale şi au oprit toate tirurile la ieşirile din oraşe şi municipii. Ieri, în jurul orei 13.00, aproximativ 50 de tiruri erau oprite în Craiova, la ieşirile din municipiu, peste 100 la Bechet, 60 la Calafat, iar peste 200 aşteptau în Mehedinţi să plece spre Dolj. Şoferii de tiruri erau supăraţi din cauza faptului că transportatorii nu au fost anunţaţi din timp de măsura impusă, care o să le aducă pierderi importante. Poliţiştii doljeni au explicat că plecarea autovehiculelor grele oprite în Dolj va fi permisă numai la dispoziţia Ministerului Transporturilor, chiar dacă duminică starea drumurilor părea bună. Poliţiştii doljeni au ridicat aseară, la ora 18.00, interdicţia de circulaţie.

Atenţionări şi pentru şoferii de autoturisme

Poliţiştii doljeni au recomandat persoanelor care au plecat în weekend la ţară să se întoarcă în Craiova sâmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice. Totuşi, ieri, nici un drum din judeţul Dolj nu era blocat din cauza condiţiilor meteo.
„Facem apel la toţi conducătorii auto să plece la drum doar dacă este absolut necesar, să evite pe cât posibil deplasările în afara localităţilor în care locuiesc, existând riscul să fie surprinşi de condiţii meteo vitrege“, a transmis sâmbătă IPJ Dolj.
Poliţiştii au mai precizat că, dacă deplasarea este absolut necesară, este recomandată conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, pentru că de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă. De asemenea, este recomandată schimbarea pneurilor de vară cu cele de iarnă, verificarea bateriei şi a instalaţiei de iluminat, dar şi a celei de încălzire a autoturismelor. În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Mai ales în această perioadă şoferii sunt rugaţi să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât utilajele de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII