8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Se opreşte apa în zona străzii Potelu
Compania de Apă Oltenia va sista furnizarea apei potabile mâine, între orele 10.00-17.00, în zona străzii Potelu, pentru remedierea avariei apărute la conducta de Dn 1.000 mm, de aducţiune a apei potabile de la Staţia de Apă Făcăi în cartierul craiovean Valea Roşie. Vor fi afectate vilele şi blocurile ANL Potelu, strada Bucura şi aleile adiacente, unităţile militare de pe strada Bechetului. Din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbităţii şi culorii. Dacă apar astfel de fenomene, este recomandat să se evite consumul de apă potabilă pentru băut până la limpezirea acesteia.
ClickNews

Poliţia Comunitară, la vânătoare de câini nesupravegheaţi
Târgujienii care îşi lasă câinii nesupravegheaţi riscă să fie amendaţi de poliţia comunitară. Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, a declarat că a fost deja aplicată o amendă de o sută de lei unei femei care şi-a lăsat animalul nesupravegheat.
„Am primit dispoziţie de la primar să îi amendăm pe cei care lasă animalele nesupravegheate. Amenda este de la 100 la 500 de lei. Câinii ies din curţi şi aleargă după cetăţeni. Unele animale sunt deosebit de periculoase. Mai avem în atenţie şi stânele care au apărut în oraş. Vom verifica dacă au autorizaţie să crească animale. Nu ţin numai oi, ci şi vaci“, a menţionat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.  Dacă pentru câinii cu stăpân se caută soluţii de monitorizare a acestora, câinii comunitari umblă în continuare liberi pe străzi. Autorităţile din Târgu Jiu estimează la peste 2.000 numărul maidanezilor din oraş.
Eugen MĂRUŢĂ

500 de lei pentru cuplurile ce îşi serbează nunta de aur
Primăria Târgu Jiu va premia cu 500 de lei fiecare cuplu care în acest an împlineşte 50 de ani de căsnicie. Condiţia este ca persoanele care îşi serbează în acest an nunta de aur să facă dovada celor 50 de ani consecutivi de căsătorie. Pe lângă bani, cuplurile vor beneficia şi de o petrecere de Dragobete, dar şi de un ceremonial religios în care îşi vor putea reînnoi jurămintele. De asemenea, primarul Florin Cârciumaru le va acorda diplome de fidelitate, iar în cinstea sărbătoriţilor va fi organizată şi o petrecere. Până acum, au depus cereri pentru a participa la nunta de aur şase cupluri din oraş. Anul trecut, primăria a organizat o petrecere pentru 70 de cupluri.
Eugen MĂRUŢĂ

Restanţe la plata indemnizaţiilor asistenţilor personali
Direcţia de Protecţie Socială Târgu Jiu nu a mai achitat de două luni salariile asistenţilor persoanelor cu handicap. În prezent, există 550 de beneficiari, valoarea sumelor restante fiind de 440.000 de lei.
„Problema nu este numai la noi. Aşteptăm să ne fie trimişi banii de la guvern pentru a putea achita aceste salarii. Aproximativ 400 de lei de persoană. Banii vin foarte greu şi avem restanţe şi de două luni. Până când primim banii, îi aşteptăm pe asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav să se prezinte la sediul Direcţiei să îşi ridice fişele fiscale pe 2009“, a declarat Teodora Ciobanu, director al Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU