3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Pulovere şi ceai fierbinte pentru cimpanzei
Animalele de la grădinile zoologice din întreaga Europă sunt şi ele afectate de zilele geroase, când mercurul termometrelor a coborât mult sub zero grade. De exemplu, pentru a-i ajuta pe cimpanzeii de la Grădina Zoologică Bioparco din Roma, îngrijitorii au decis să le asigure acestora alimente cu conţinut caloric ridicat, cum sunt fructele uscate, dar şi ceaiuri fierbinţi şi pulovere groase. În ceea ce priveşte felinele mari, precum tigrii şi leii, acestea vor primi o cantitate mai mare de carne roşie. În plus, instalaţiile moderne de încălzire prin pardoseală, din adăposturile aflate în „satul cimpanzeilor“, precum şi în zona unde se găsesc urangutanii permit primatelor antropomorfe să doarmă în căldură, pe paturi comode realizate din talaş şi paie, pentru a le garanta condiţii de perfectă izolaţie termică“, a explicat directorul general al Fundaţiei Bioparco din Roma, Tullio Scotti.

„Batman şi Robin“, cel mai prost film din toate timpurile
„Batman şi Robin“, cu George Clooney în rol principal, a fost desemnat cel mai prost film din toate timpurile, în urma unui sondaj realizat de revista Empire. Filmul lansat în 1997 a fost regizat de Joel Schumacher. Deşi s-a bucurat de un oarecare succes de box office, filmul a fost criticat atât pentru scenariu, cât şi pentru modul în care au fost prezentate personajele. Locul doi în clasament este ocupat de „Battlefield Earth“, cu John Travolta, în timp ce medalia de bronz revine peliculei „Gurul dragostei/ The Love Guru“. Următoarele locuri în clasament sunt ocupate în ordine de „Războiul din adâncuri/ Raise The Titanic“, „Despre supereroi şi… alte aiureli/ Epic Movie“, „Tărâmul făgăduinţei/ Heaven’s Gate“, „Sex Lives Of The Potato Men“, „Întâmplarea/ The Happening“, „Nemuritorul 2 – Momentul întâlnirii/ Highlander II: The Quickening“ şi „The Room“.

Adolescenta îmbătrânită
În ciuda faptului că are doar 13 ani, Zara Hartshorn pare o femeie în vârstă în adevăratul sens al cuvântului. După cum informează Krone.at, fetiţa suferă de lipodistrofie, o boală genetică din cauza căreia pielea îmbătrâneşte prematur. Maladia Zarei este foarte rară, la nivel mondial existând doar 2.000 de persoane cu acelaşi diagnostic. Practic, adolescenta nu are nici un fel de ţesut adipos sub piele, iar chipul său este îmbătrânit, cu riduri, pungi la ochi şi un ten foarte uscat. Din cauza maladiei sale, Zara este nevoită de fiecare dată să îi convingă pe şoferii de autobuz că merită o reducere corespunzătoare vârstei sale reale. Iar coşmarul fetei nu se opreşte aici. Copiii de vârsta ei au poreclit-o „bunica“, „maimuţa“ sau „faţă lăsată“. În ciuda acestor greutăţi, Zara încearcă să nu fie prea afectată, deşi au existat şi zile în care refuză să iasă din casă. La fel ca şi Zara, şi ceilalţi membri ai familiei suferă de aceeaşi maladie. Din nefericire, medicii nu au reuşit până acum să descopere vreun tratament pentru lipodistrofie, singura soluţie fiind pentru moment o operaţie estetică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS