21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Profesorul meu este extraterestru

Există extratereştri? Potrivit unui sondaj realizat la cererea 20th Century Fox, pe un eşantion de 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, extratereştrii nu numai că există, ci se află chiar printre noi. În ciuda faptului că nu pot să îşi demonstreze propriile afirmaţii cu probe concrete, copiii sunt convinşi că extratereştrii au început să ne invadeze planeta încă de acum ceva timp. Însă, unde se află ei? Şi la această întrebare, micii respondenţi nu au avut dubii. Cei mai mulţi dintre extratereştrii au luat cu asalt instituţiile de învăţământ. Cel puţin 75 la sută dintre elevi sunt convinşi de faptul că măcar unul dintre profesorii lor vine de pe altă planetă. Oricum ar fi, această invazie este absolut pacifistă. 72 la sută dintre respondenţi cred că aceste creaturi provenite din spaţiu au intenţii bune, chiar dacă nimeni nu pare să aibă idee de ce au venit tocmai pe planeta noastră. Rezultatele sondajului nu l-au surprins deloc pe Laverne Antrobus, psiholog infantil şi prezentator de televiziune. „Copiii au o imaginaţie bogată şi deseori inventează lucruri care pentru adulţi ar putea părea absurde“, crede acesta. În plus, sondajul a scos la iveală şi cultura generală a tinerilor intervievaţi. De exemplu, peste 90 la sută dintre aceştia nu cunosc numele planetelor din sistemul nostru solar.

Frumoasa adormită are 15 ani

Deşi toţi au poreclit-o „Frumoasa adormită“, povestea britanicei Louisa nu este un basm, ci mai degrabă un coşmar. Din cauza unei boli rare, Louisa B., de 15 ani, din Marea Britanie, poate dormi chiar şi două săptămâni la rând. Din acest motiv, lipseşte frecvent de la şcoală, ratează nenumărate examene, iar o dată a pierdut o întreagă vacanţă de o săptămână cu familia, după ce a adormit la începutul călătoriei şi s-a trezit abia la final. Louisa, originară din Worthing, Anglia, a fost diagnosticată cu sindromul Kleine-Levin, cunoscut şi sub numele de maladia „Frumoasei adormite“. Persoanele afectate de această boală pot dormi chiar şi mai multe săptămâni în şir.

Pianist de Cartea Recordurilor

Pianistul polonez Romuald Koperski a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a susţinut un recital de peste 101 ore, opt minute şi trei secunde. După cum informează Tiscali.it, inedita performanţă a fost stabilită săptămâna trecută, în oraşul polonez Gdansk.
Potrivit regulamentului, pianistul a avut voie să repete fragmente muzicale o singură dată la patru ore şi să ia pauze de cel mult 30 de secunde între două lucrări interpretate. „Nu există lucru mai dificil, tortură mai grea decât aceea de a nu putea dormi“, a comentat pianistul. Koperski a încântat publicul atât cu lucrări clasice, cât şi cu piese de jaz şi de pe coloana sonoră a unor filme. Polonezul a reuşit astfel să doboare recordul precedent, aparţinând pianistului ungur Charles Brunner, care în 2008 a cântat 101 ore şi şapte minute.

Anne Hathaway, îndrăgostită de fizică

Frumoasa actriţă Anne Hathaway pare să nu aibă prea multe pasiuni în comun cu colegele sale de breaslă. În timp ce multe dintre acestea se dau în vânt după cumpărături sau vacanţe exotice, Anne Hathaway preferă să îşi dedice timpul cărţilor de fizică. Vedeta a mărturisit că adoră să intre prin librării, în căutarea unor cărţi despre legendarul om de ştiinţă Albert Einstein şi a unor volume de fizică, pentru a înţelege mai bine universul. „Sunt interesată de particulele elementare. Îmi place să mă gândesc cât timp şi spaţiu există în univers şi cum să îl înţelegem. Ori de câte ori am timp liber, îmi bat capul cu texte de fizică. Învăţ. Am citit mult despre Einstein. Îmi plac teoriile. Vreau să înţeleg teoria corzilor. Mi-aş dori enorm pe cineva care să îmi explice mecanica cuantică!“, a mărturisit Anne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU