3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCosturi duble pentru declanşarea naşterii

Costuri duble pentru declanşarea naşterii

Oxitocina, medicamentul pentru declanşarea travaliului, care nu se mai fabrică de aproape un an în România, va fi înlocuită cu alt medicament mai scump şi care va fi adus din străinătate. Potrivit conducerii Spitalului de Urgenţă Craiova, medicamentul se află pe lista de licitaţii pentru luna februarie. „Pentru că Oxitocina este un medicament esenţial pentru spital, am fost nevoiţi să găsim un înlocuitor, care se numeşte Carbetacin. Costurile sunt mai mari, însă medicamentul acesta are anumite avantaje legate de concentraţie şi dozaj“, a spus conf. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.
Singurul dezavantaj ar fi preţul, aproape dublu faţă de cel al Oxitocinei. Tot în categoria medicamentelor noi, dar esenţiale, solicitate de secţiile spitalului şi incluse pe listele de licitaţii se mai află şi Desfluranul (un anestezic nou cerut de serviciul de reanimare) şi Atosibanul, un medicament care opreşte contracţiile uterine, fiind foarte important în caz de iminenţă de avort sau pentru prevenirea naşterii premature.
Pentru luna februarie, Spitalul de Urgenţă Craiova a alocat 700.000 de lei pentru achiziţionarea de medicamente, inclusiv Carbetocin, Desfluran şi Atosiban.
Până acum, pentru femeile care aveau nevoie de Oxitocină, exista o singură soluţie pentru prevenirea complicaţiilor la naştere, în lipsa acestui medicament: cezariana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII