15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazii de amploare în Bănie

Razii de amploare în Bănie

Oamenii legii au oprit în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, sute de autovehicule, au împărţit amenzi şi au întocmit mai multe dosare penale.

Poliţiştii doljeni au precizat că sâmbătă, începând cu ora 21.00, 42 de poliţişti de la Rutieră, 12 luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă (SIR), jandarmi, poliţişti comunitari şi echipaje de la RAT au executat o razie în Craiova, care a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Vizaţi au fost cei care conduc autoturisme fără a avea permise, şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cei care opresc sau staţionează neregulamentar, în special pe principalele artere, în zona res-taurantelor, a cluburilor şi discotecilor. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, în ultima vreme, cetăţeni care locuiesc în apropierea cluburilor şi a discotecilor au sesizat că mulţi şoferi parchează la întâmplare, îngreunând circulaţia.
În timpul raziei, oamenii legii au instituit 14 filtre, care au oprit pentru control 862 de autovehicule, fiind legitimate în total 1.325 de persoane. În cele trei ore cât a durat acţiunea, au fost constatate patru fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, dar şi 156 de abateri contravenţionale, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 15.860 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce zece permise şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare, iar reprezentanţii RAT Craiova au ridicat cinci autovehicule staţionate neregulamentar în zona restaurantului La Dolce Vita.

Vineri au fost verificaţi taximetriştii

Vineri, angajaţii din cadrul formaţiunilor de poliţie rutieră au organizat pe raza municipiului Craiova o acţiune pentru combaterea abaterilor la regimul rutier săvârşite de conducători auto care efectuează transport de persoane în regim de taxi. Reprezentanţii IPJ au precizat că acţiunea de vineri a fost organizată în colaborare cu Primăria Craiova şi Registrul Auto Român, fiind angrenaţi însă şi jandarmi şi poliţişti comunitari. Au fost oprite şi verificate în trafic 406 autovehicule, fiind constatate trei fapte de natură penală şi 166 de abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 18.950 de lei. În cadrul acestei acţiuni, vineri, în jurul orei 17.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe bulevardul Decebal, un BMW condus de Cosmin Dinu, de 21 de ani, din Craiova. În urma verificărilor, s-a constatat că tânărul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar BMW-ul era neînmatriculat, plăcuţele de înmatriculare pe care le avea montate aparţinând altui autoturism. Pe numele lui Dinu au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autoturism neînmatriculat şi cu numere false pe drumurile publice, fără a poseda permis.
Sâmbătă, cu ocazia raziei organizate de oamenii legii, a mai fost depistat un tânăr care conducea un autoturism, deşi nu avea permis. Sandu Daniel, de 22 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, a fost oprit pe bulevardul Nicolae Titulescu, poliţiştii stabilind în urma verificărilor că acesta nu este deţinător de permis de conducere. Pentru că şoferul a devenit recalcitrant, a fost nevoie de intervenţia luptătorilor din cadrul SIR, care l-au ridicat şi dus la sediul Biroului Rutier, unde pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII