Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cercetată pentru delapidare
O angajată a Inspectoratului de Stat în Construcţii este cercetată de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Prejudiciul creat depăşeşte 100.000 de lei. Livia Tarbac, din Târgu Jiu, profitând de faptul că era angajată pe postul de casier, şi-a însuşit din gestiune sume de bani ce reprezentau taxe achitate de cetăţeni pentru autorizarea unor construcţii civile. Femeia şi-a derulat activitatea infracţională în perioada 2007-2009, iar pentru însuşirea sumelor de bani, Livia Tarbac falsifica al doilea exemplar al chitanţelor prin care erau atestate plăţile efectuate de către cetăţeni. Banii pe care femeia şi i-a însuşit reprezentau taxele plătite de diverse persoane pentru obţinerea unor autorizaţii de construcţie. Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunilor a fost estimat la 101.640 de lei. Poliţiştii urmează să înainteze dosarul penal Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
Mihaela FLOROIU

Încă un mort în Dolj din cauza frigului
Un bătrân din comuna Drănic, judeţul Dolj, a murit în propria locuinţă din cauza frigului. Cadavrul lui Gheorghe Corman, de 78 de ani, a fost găsit îngheţat în propria locuinţă joi dimineaţă, de vecinii care au anunţat salvarea. Alături de el a fost găsită şi o femeie, în şoc hipotermic. Se pare că bătrânul consumase băuturi alcoolice împreună cu concubina sa, Elena Lăpădat, şi nici unul dintre ei nu a mai avut puterea să facă focul în locuinţă. Bătrânul a murit de frig peste noapte, însă femeia a fost mai rezistentă. Ea a scăpat fără leziuni din cauza frigului, dar a ajuns la spital în comă alcoolică. Gheorghe Corman era în evidenţa medicului de familie cu afecţiuni cardiace.
Simona TUDOR

Evaziune fiscală la Rovinari
Poliţiştii din Rovinari au efectuat un control la o societate comercială administrată de Ion M., de 40 de ani, şi au stabilit că la această societate au fost desfăşurate în perioada 2008-2009 activităţi de colectare a deşeurilor de fier vechi şi acte de comerţ cu cărbune, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate în evidenţa contabilă. Administratorul nu a virat către bugetul de stat obligaţiile fiscale, prejudiciul estimat în prima fază a cercetărilor depăşind suma de 12.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.
Mihaela FLOROIU

După gratii
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei din cadrul Poliţiei Târgu Cărbuneşti, efectuând activităţi pentru depistarea persoanelor care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate, l-au identificat joi pe Constantin G. F., de 39 de ani, din localitate, persoană care poseda mandat de executare a pedepsei. O instanţă de judecată îl condamnase pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, la executarea unei pedepse cu închisoarea de şapte ani, întrucât în anul 2008, în timpul unui conflict în familie, Constantin G.F. l-a împins pe Emil P. Acesta din urmă a căzut şi a suferit leziuni corporale grave, ulterior decedând în spital. Constantin G.F. a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj, iar ulterior – transferat în penitenciar.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version