21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalModernizare în administraţia locală

Modernizare în administraţia locală

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Craiova a găzduit săptămâna trecută Conferinţa de lansare a Proiectului „Modernizare şi performanţă în administraţia locală“, derulat în parteneriat cu Consiliile Judeţene Dolj şi Gorj. Evenimentul s-a bucurat atât de prezenţa reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi din partea Programului Operaţional Strategic de Dezvoltare a Resurselor Umane, cât şi de atenţia partenerilor media locali, regionali şi naţionali.
Proiectul a îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru accesarea Fondului Social European, beneficiind de cofinanţare din partea Ministerul Administraţiei şi Internelor, în cadrul Programului Operaţional de Dezvoltare a Capacităţii Administrative (axa prioritară 1 – „Îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice“) şi are ca obiectiv principal creşterea capacităţii administraţiei locale în comunităţi din judeţele Dolj şi Gorj, care se confruntă cu mari provocări în privinţa dezvoltării locale.
Au răspuns invitaţiei de participare şi au apreciat iniţiativa drept binevenită 11 primării din judeţul Gorj şi 23 din judeţul Dolj, reprezentate de conducere (primari, viceprimari, secretari) şi personal de execuţie din cadrul aparatului propriu (consilieri pe probleme de integrare europeană sau şefi ai direcţiilor de urbanism).
Reprezentanţii tuturor primăriilor participante va trebui să elaboreze un plan de intervenţie care să ducă la eficientizarea şi creşterea eficacităţii administraţiei din care fac parte. Toate echipele vor primi consiliere on line şi pe teren din partea experţilor, folosindu-se şi metoda educaţiei la distanţă. Promovarea iniţiativelor instituţiei prin intermediul unui portal on line, aploltenia.ro, dezvoltat special pentru primăriile selectate, va căpăta în cadrul Conferinţei Naţionale „Eficienţă şi modernizare în Administraţia Publică Locală“ o formă de publicitate constructivă şi de instruire continuă ce se va întinde dincolo de perioada de implementare a proiectului (octombrie 2009 – noiembrie 2010).
Echipa de management a proiectului mulţumeşte pe această cale tuturor celor care au participat şi rămân interesaţi de evoluţia performanţei în activitatea autorităţilor publice locale în beneficiul comunităţilor.
Lector univ. Radu Petcu, Universitatea din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS