14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGutău şi Dicu, condamnaţi definitiv la închisoare

Gutău şi Dicu, condamnaţi definitiv la închisoare

Mircia Gutău şi Nicolae Dicu, edilii din Râmnicu Vâlcea arestaţi în 2006 de DNA, au fost condamnaţi definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost luată cu o opinie separată din cele trei exprimate de judecători.
Gutău a fost condamnat pentru luare de mită, iar Dicu, pentru complicitate la luare de mită. Câteva luni din pedeapsă se vor deduce prin perioada petrecută de cei doi în arest preventiv.
Curtea de Apel Constanţa a respins, în aprilie 2009, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în procesul edililor municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu, acuzaţi de luare de mită, respectiv de complicitate la luare de mită.
A fost menţinută decizia Tribunalului Alba, din iunie 2007, de achitare a celor doi. Curtea de Apel Constanţa a dat curs cererii  apărătorilor de a nu se lua în calcul înregistrările audiovideo realizate de denunţătorul celor doi, omul de afaceri Constantin Popescu, şi procurorii anticorupţie, în perioada flagrantului organizat în iunie 2007, la un hotel din Râmnicu Vâlcea.
Atunci, fostul viceprimar fusese surprins de procurorii DNA primind, într-o toaletă, 20.000 de euro de la omul de afaceri Constantin Popescu, care solicitase municipalităţii o autorizaţie de construcţie. Potrivit rechizitoriului, cei doi îi ceruseră lui Popescu 50.000 de euro, o parte din bani urmând să ajungă la primar, singurul îndreptăţit, prin lege, să semneze astfel de autorizaţii. Pronunţarea de vineri s-a făcut cu drept de apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII