21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din Calafat îngheaţă în clase

Elevii din Calafat îngheaţă în clase

În ultima săptămână de şcoală, înainte de vacanţa intersemestrială, când profesorii ar trebui să încheie situaţia şcolară a elevilor, în oraşul Calafat, copiii tremură în clase de frig, sunt purtaţi pe drumuri de la o şcoală la alta sau le-a fost redusă ora de curs la 30 de minute.

După ce locuitorii din Calafat, racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, au ajuns să tremure de frig în propriile locuinţe, din cauza calităţii proaste a păcurii cu care funcţionează uzina, şi elevii şi preşcolarii din unităţile de învăţământ suportă cu greu frigul din clase. Autorităţile locale din Calafat, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, au decis ieri ca durata cursurilor la Liceul Teoretic „Independenţa“, Colegiul Tehnic „Ştefan Milcu“ şi Şcoala nr. 2 să fie redusă la 30 de minute, dar şi restrângerea activităţii şcolare. „2.826 de elevi şi preşcolari învaţă în cele trei unităţi de învăţământ din Calafat. Pe lângă cele menţionate, mai funcţionează Şcoala nr. 1, la care sunt racordate trei grădiniţe, dintre care una cu program prelungit. Încă de anul trecut, reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ au luat decizia să încălzească clasele cu calorifere electrice. Având în vedere că în Şcoala nr. 1 temperatura este suportabilă datorită caloriferelor electrice, am decis ca jumătate dintre elevii de la Şcoala nr. 2 să fie mutaţi să facă ore, după-amiaza, la Şcoala nr. 1“, a precizat Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct la ISJ Dolj. Potrivit reprezentanţilor ISJ Dolj, materia pierdută de elevi prin reducerea orei de curs va fi recuperată în program intensiv. „Dacă unităţile şcolare amintite ne vor solicita suspendarea activităţii didactice din cauza frigului din şcoli, vom lua în calcul această măsură. Din fericire, în judeţ, doar Calafatul ne-a semnalat probleme cu sistemul de încălzire şi asta din cauza faptului că sunt racordaţi centralizat. Restul unităţilor de învăţământ doljene ne-au raportat încă din luna octombrie că s-au aprovizionat cu combustibil pentru toată iarna“, a adăugat Alexandru Gâdăr.

Structura activităţii şcolare 

În intervalul 30 ianuarie – 7 februarie 2010 este programată vacanţa intersemestrială. Cursurile semestrului al II-lea vor începe luni, 8 februarie 2010, şi vor dura până vineri, 11 iunie 2010. Vacanţa de primăvară va fi între 3 şi 11 aprilie 2010.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII