16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal la fabrica de lapte din Severin

Scandal la fabrica de lapte din Severin

Scandal mare vineri, la o întreprindere de colectare şi industrializare a laptelui din Mehedinţi. Mai multe persoane au venit la sediul fabricii pentru a-şi cere drepturile financiare pentru laptele distribuit, bani pe care nu i-au mai primit de mai bine de şapte luni.

Peste 30 de persoane din zona Olteniei, dar şi din Caraş-Severin au protestat vineri la sediul Întreprinderii de colectare a laptelui din Drobeta Turnu Severin deoarece de mai bine de o jumătate de an nu au primit nici un ban pentru laptele distribuit.
„Vin tocmai din Caraş-Severin, de la 200 de kilometri, şi stau pe aici ca un cerşetor. Nu pot să îmi iau banii mei, care mi se cuvin şi pentru care am muncit. Am 15 milioane de lei vechi (1.500 de lei – n.r.) de luat de şapte luni şi de fiecare ne mint că o să îi primim peste câteva zile“, a afirmat un bătrân de 80 de ani.
Oamenii spun, cu lacrimi în ochi, că încă speră să îşi recupereze banii.
„Suntem disperaţi! Ne minte directorul de fiecare dată că ne dă banii, dar nu primim nimic. Eu nu plec de aici până nu îmi dă banii. Este a treia oară când fac atâta drum din Caraş şi plec înapoi fără nimic“, a mai spus o femeie din Caraş-Severin.

„Nu am timp acum“

Supărat că s-a trezit cu zeci de protestatari, dar şi cu presa la birou, directorul Întreprinderii de colectare şi industrializare a laptelui a spus că o să vorbească la momentul potrivit despre aceste probleme.
„Vă rog să plecaţi pentru că nu am timp acum“, atât le-a spus Dorin Cojocinescu, directorul ICIL din Drobeta Turnu Severin, oamenilor.
Dacă unii protestatari au de recuperat sute de lei, alţii, care şi-au făcut ferme ca să distribuie lapte în Mehedinţi, au de luat chiar şi sute de mii de lei.
„Eu mi-am făcut o fermă în Caraş-Severin ca să pot să distribui lapte cât mai bun şi de calitate. Am cheltuit peste un miliard de lei vechi (100.000 de lei – n.r.) şi mi s-a promis că lucrurile vor merge bine. Acum ne ţin în stradă ca pe nişte cerşetori şi nu ne dau ceea ce ni se cuvine. O să ajungem până în pânzele albe, dar lucrurile nu vor rămâne aşa“, a spus alt bărbat.
Localnicii din comuna Salcia l-au ameninţat pe reprezentantul firmei, consătean de-al lor, că, dacă nu îşi vor primi banii, îi vor da foc la casă.
„Dacă nu ne dă banii cât mai repede, o să rămână fără casă, să vadă şi el ce înseamnă să pierzi tot, aşa, ca noi, care am ajuns să ne împrumutăm la cei bătrâni din sat, să ne dea pentru o pâine şi ce ne mai trebuie“, spuneau localnicii din Salcia.
Oamenii au spus că, dacă nici până săptămâna viitoare nu îşi vor primii banii pentru lapte, vor ajunge în instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII